Baltarusija kovai su koronavirusu mobilizuos karo medikus

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka nurodė įtraukti į kovą su koronaviruso protrūkiu karo gydytojus.

„Juk mūsų šalyje yra penkios ar šešios tokios [karo] ligoninės. Turime juos [karo gydytojus] įtraukti. Tegul pamato, kaip dirba civiliai medikai. Prireikus, jie stebės ir padės. Ir svarbiausia, kad jie taip pat dalyvaus, jie išmoks“, – penktadienį lankydamasis Smaliavičų rajone pareiškė A. Lukašenka; jo žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Valstybės vadovas pažymėjo, kad karo medikai yra atsiriboję nuo kovos su koronavirusu, nors tarp jų esama infektologų ir virusologų.

Jis pabrėžė jau davęs atitinkamus nurodymus savo administracijai ir Saugumo Tarybai.

„Ar mes manome, kad armijai niekada nieko nenutiks? Neduok Dieve, prasidės koks nors karinis konfliktas – jie [karo gydytojai] eis pirmieji. Todėl jiems tai yra tam tikri mokymai, o man – reikšminga pagalba ir kontrolė“, – pažymėjo A. Lukašenka.

Prezidentas patikino, jog Baltarusijos gydytojai šiuo metu dorojasi su padėtimi, todėl įtraukti į kovą su virusu medicinos studentų neplanuojama.

„Turime pakankamai jėgų ir priemonių. Turime ir atsarginių lovų, ir maždaug 3 tūkst. dirbtinės plaučių ventiliacijos bei anestezijos ir kvėpavimo aparatų – juos blogiausiu atveju irgi galima naudoti“, – sakė jis.

Penktadienį valstybinė televizija ONT citavo A. Lukašenkos paskelbtą informaciją, kad Baltarusijoje išaiškintas iš viso 351 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis; mažiausiai keturi pacientai mirė. Dar 46 pasveikę pacientai buvo išrašyti iš ligoninių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių