B. Obama apsilankė savo vaikystės mieste Džakartoje

  • Teksto dydis:

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) penktadienį, baigiantis 10 dienų jo šeimos atostogoms Indonezijoje, atvyko į savo vaikystės miestą Džakartą, kurioje susitiko su Indonezijos prezidentu Joko Widodo (Džoku Vidoku).

Indonezijos vadovas J.Widodo susitiko su B.Obama prezidento rūmuose Džakartos priemiestyje. Pamalonindamas vietos žiniasklaidą B.Obama pasveikino šeimininką ištaręs „apa kabar“ – kaip laikotės – indonezietiškai.

Buvusio JAV vadovo šeima prieš savaitę atvyko į kurortinę Balio salą, vėliau apsilankė istoriniame Džokjakartos mieste centrinėje Javos dalyje.

Indonezijos prezidentas nusivedė B.Obamą į šalia rūmų, botanikos sode, esančią kavinę, pavaišino tradiciniais užkandžiais ir kukulių sriuba.

B.Obama gyveno Džakartoje ketverius metus praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje, kai su jo tėvu, Kenijos piliečiu, išsiskyrusi motinai ištekėjo už indoneziečio.

Daugelis Indonezijos gyventojų jaučia B.Obamai didelę simpatiją dėl buvusio JAV vadovo ryšių su šia šalimi. Prie buvusios jo mokyklos yra pastatyta bronzinė dviejų metrų aukščio B.Obamos statula.

„Mažasis Barry (Baris)“ – taip B.Obamą vadino jo pradinės mokyklos draugai ir taip vadinasi paminklas, vaizduojantis B.Obamą su šortais ir sportiniais marškinėliais, ant rankos nutūpusiu drugeliu.

Po Indoneziją B.Obama keliauja su savo sutuoktine ir dviem dukterimis.

Per atostogas šeima Balyje apsilankė induistų šventykloje, vaikščiojo po ryžių terasų laukus ir plaukiojo pripučiamaisiais plaustais.

Džokjakartoje jie aplankė budistų ir induistų šventyklas.

Šeštadienį, užbaigdamas savo atostogas daugiausiai gyventojų turinčioje pasaulio musulmoniškoje šalyje, Indonezijos diasporos suvažiavime. B.Obama turėtų sakyti kalbą apie pliuralizmą ir toleranciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių