B. Johsonas: po „Brexit“ Jungtinė Karalystė galės atskleisti visą savo potencialą

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas mano, kad Europos Sąjungos nevaržoma Jungtinė Karalystė galės atskleisti visą savo potencialą. Jis tai pareiškė penktadienį per televiziją kreipdamasis į tautą šalies išstojimo iš ES proga.

„Pastaruosius 50 metų ES plėtojosi ta kryptimi, kuri nebetinka šiai šaliai. Ir tokį vertinimą jūs, britai, išsakėte balsavimo apylinkėse, – pabrėžė B. Johnsonas. – Aš tikiu, kad kiekvienas praeinantis mėnuo suteiks mums vis daugiau pasitikėjimo ne tik vidaus reikaluose, bet ir užsienyje. Mūsų diplomatijoje ir mūsų kovoje prieš klimato pokyčius, mūsų kampanijoje už žmogaus teises, ar už moterų išsilavinimą, ar už laisvąją prekybą mes vėl pajusime mūsų raumenų, kurių ištisus dešimtmečius nenaudojome, jėgą“.

Premjero nuomone, šiems ambicingiems uždaviniams realizuoti reikia suvienyti šalį, kurią suskaldė nesutarimai dėl „Brexit“. „Šįvakar mes paliekame Europos Sąjungą. Daugeliui žmonių tai nuostabi vilties akimirka, akimirka, kuri, kaip jie manė, niekada neateis. O daugelį, žinoma, apėmė nerimo ir praradimo jausmas. Ir, žinoma, yra trečia grupė, galbūt pati didžiausia, kuri pradėjo nerimauti, kad visas šis politinis ginčas niekada nesibaigs“, – pareiškė B. Johnsonas.

Kaip pabrėžė premjeras, rasti bendrą vardiklį visų gyventojų grupių nuomonėms – ministrų kabineto uždavinys. „Aš suprantu šį susirūpinimą, ir mūsų kaip vyriausybės vaidmuo, mano darbo tikslas – suvienyti mūsų šalį ir vesti ją į priekį“, – teigė B. Johnsonas.

„Svarbiausias dalykas, kurį noriu pasakyti šiandien, yra toks: tai – ne pabaiga, o pradžia. Tai tas momentas, kai brėkšta aušra ir uždanga kyla naujo veiksmo pradžiai. Tai galbūt  momentas tikram nacionaliniam atsinaujinimui ir pasikeitimui“, – pabrėžė premjeras.

Anot jo, reikia pašalinti įvairių šalies regionų plėtros disproporcijas. „Tai – naujos eros aušra, eros, kurioje mes nebesutiksime su tuo, kad jūsų ir jūsų šeimų galimybės gyvenime priklausytų nuo to, kurioje šalies dalyje jūs gyvenate. Tai tas momentas, kai mes pradedame vienytis ir kopti į naują lygį“, – sakė jis.

Kartu Didžiosios Britanijos premjeras pareiškė viltį, kad bus tęsiamas konstruktyvus bendradarbiavimas su ES, kurios narė Jungtinė Karalystė buvo 47 metus, nuo 1973-iųjų. „Mes norime, kad tai būtų draugiško ES ir jėgų kupinos Jungtinės Karalystės bendradarbiavimo naujos eros pradžia“, – pareiškė B. Johnsonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aaa

aaa portretas
puiku saunuoliai britai palike ta suknista liberastine gej europa ir tik musu liberastai triedzia kad UK prazus todel kad jie savo smegenimis gyventi nemoka tik kartoja lierastines mantras ir smerkia tuos kurie nori gyventi kitaip

nesuprantu, \\\\\.../////

nesuprantu,   \\\\\...///// portretas
kilęs iš Lietuvos---litvakas,gyveno Amerike,sumovė Angliją.---Hmmm,koncervas-žydas,nieko nuostabaus.Pačiaudys Anglai,paklusę kutvelos žydo.

Qwer

Qwer portretas
Visa anglu politika ir ekonomika kaip to ju lyderio sukuosena.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių