Australai rado būdą, kaip sukčiauti savitarnos kasose

Be savitarnos automatų šiais laikais sunku įsivaizduoti gyvenimą, bet ne visur jie naudingi ir pelningi kaip bankomatai, praneša LRT RADIJAS, apžvelgdamas Australijos verslo naujienas. Štai dienraštis „Queensland Times“ praneša apie 35 metų Kylie Milner, kuri buvo nuteista devyneriems metams kalėjimo už sukčiavimą naudojantis savitarnos kasos aparatais parduotuvėse „Coles“ ir „Woolworths“.

Kalėjimo bausmė trejiems metams atidėta, bet ponia K. Milner parduotuvėms turės atlyginti 4,5 tūkst. dolerių nuostolį. Tiek ji pasisavino 31 kartą pasinaudojusi atspausdintais ir prie brangesnių produktų priklijuotais pigių prekių barkodais.

Nusikaltimas išaiškintas parduotuvės vadovybei atkreipus dėmesį, kad nuolatinė pirkėja nuskaitydama prekes atrodo labai nervinga.

Minėta ponia – ne vienintelė sukčiautoja savitarnos srityje. Populiariausias nesąžiningų žmonių pasipelnymo būdas – prie kasos kraunantis pirkinius į krepšį nuskaityti tik morkų pakelį.

Populiariausias nesąžiningų žmonių pasipelnymo būdas – prie kasos kraunantis pirkinius į krepšį nuskaityti tik morkų pakelį.

Maisto produktų gigantas „Coles“ dėl savitarnos kasmet praranda daugiau kaip milijardą dolerių. Dabar parduotuvėje automatiniu savitarnos kasos aparatu galima naudotis perkant ne daugiau kaip 12 produktų.

Paaiškėjo, kas uždirba daugiausia

Spalis Australijoje – paskutinis terminas galutinai atsiskaityti su šalies mokesčių agentūra už 2016–2017 finansinius metus, kurie baigėsi birželio 30 dieną.

Ta proga Australijos mokesčių agentūra perspėjo, kad neverta bandyti slėpti tikrąsias pajamas, ir paskelbė išsamią praėjusių finansinių metų informaciją apie gyventojų pajamas pagal profesijas.

Netikėtai paaiškėjo, kad didžiausią vidutinį atlyginimą gauna ne labai populiarūs gobšuoliais vadinami generaliniai direktoriai, o medicinos daktarai. Geriausiai atlyginama chirurgams – 350 tūkst. dolerių per metus. Nuo jų tik šiek tiek atsilieka anesteziologai, uždirbantys 324 tūkst. dolerių per metus.

Vidutinė suaugusio vyro alga Australijoje yra 82 tūkst. dolerių per metus, moterų – beveik 25 proc. mažesnė.

Vilioja užsienio jaunimą

Mokesčius Australijoje moka ir šalies svečiai, nutarę laikinai padirbėti. Jų darbą skatina vienas aukščiausių pasaulyje valandinių atlyginimų, t. y. 17 dolerių už valandą, žemės ūkyje pakylantis iki 21 dolerio per valandą.

Neseniai susigriebta, kad kukliomis pajamomis disponuojantis, atostogas ir darbą derinantis jaunimas ilgiau užsibūna šalyje, aplanko daugiau žemyno vietų ir išleidžia daugiau pinigų negu kitos keliautojų grupės.

Australijos prekybos, turizmo ir investicijų ministras Stevenas Ciobo pranešė, jog daugiau kaip 2 mln. jaunų užsieniečių šalies biudžetą papildo daugiau kaip 18 mlrd. dolerių per metus. Iš viso Australijoje per metus apsilanko beveik 9 mln. užsieniečių, kurie čia išleidžia daugiau kaip 40 mlrd. dolerių.

Todėl Turizmo departamentas socialiniuose tinkluose pradėjo 5 mln. dolerių vertės programą „Aussie news today“ („Australų naujienos šiandien“). Humoro nestokojančiose laidose jaunimas į Australiją viliojamas vaizdais apie nardymą narvuose krokodilų aplinkoje, kupranugarių lenktynes, tuno mėtymo varžybas ir pan.

Vyresnius žmones domina aludės ir azartiniai lošimai

Australijoje patrauklios ir paprastesnės pramogos, kurioms pirmenybę atiduoda įvairaus amžiaus vietiniai žmonės. Tai aludės ir azartiniai lošimai.

Kengūrų žemėje yra apie 200 tūkst. vadinamųjų pokerio mašinų – po vieną lošimo aparatą 114 asmenų. Tai daugiausia pasaulyje, išskyrus Monaką ir Makau.

Retas kuris alaus mėgėjas susilaiko nepatraukęs kiekvienoje užeigoje įrengtų lošimo aparatų rankenos. Pritrūkus monetų lošimui ar alui – čia pat bankomatas.

Sidnėjaus centre esančioje populiarioje „girdykloje“ „Metropolitan Hotel“ pradėjo veikti ne tik paprastas, bet ir bitkoinų valiutos bankomatas. Baro lankytojai australiškus dolerius čia gali išsikeisti į virtualiąją valiutą, kuria galima atsiskaityti ir už gėrimus.

Pasak užeigos steigėjo Jassono Wiliamsono, už vieną bitkoiną tenka pakloti 4200 JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodu as turiu nors vezimu vezk

kodu as turiu nors vezimu vezk portretas
Gera mintis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių