Ataskaita: milijonierių pasaulyje pernai sumažėjo labiausiai per dešimtmetį

Milijonierių pasaulyje pernai sumažėjo labiausiai per pastaruosius 10 metų, skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“, cituodama Prancūzijos tyrimų kompanijos „Capgemini“ atskaitą, kurioje pažymima, jog tai sietina su makroekonominiu bei geopolitiniu nestabilumu.

„Capgemini“ skaičiavimais, 2022-aisiais pasaulyje buvo apytikriai 21,7 mln. daugiau kaip 1 mln. JAV dolerių vertės turto, neskaitant nekilnojamojo, turinčių asmenų, o tai – 3,3 proc. mažiau nei užpernai. Planetos turtingiausiųjų bendras turtas per metus sumenko 3,6 proc. iki 83 trln. dolerių.

„Tai didžiausias jų skaičiaus kritimas per pastarąjį dešimtmetį, kurį pagrindinė priežastis – makroekonominis ir geopolitinis neapibrėžtumas“, – pažymi Prancūzijos kompanija, į savo apžvalgą įtraukusi 71 valstybę.

Naujausi tyrimai atskleidė, kad labiausiai per metus sunyko Šiaurės Amerikos turtuolių turtas – 7,4 procento. Europoje užfiksuotas mažėjimas 3,2 proc., Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione – 2,7 procento. Tuo tarpu Afrikoje, Lotynų Amerikoje ir Artimuosiuose Rytuose fiksuotas augimas, kurį lėmė pirmiausia naftos ir dujų kainų šuolis Rusijos karo su Ukrainoje akivaizdoje.

„Capgemini“ įžvelgia ir tiesioginį ryšį tarp milijonierių skaičiaus mažėjimo ir tendencijų vertybinių popierių biržose. JAV indeksas NASDAQ pernai prarado 33 proc., Prancūzijos CAC-40 – 9,5 proc., Vokietijos DAX – 12 proc. vertės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš \\\\\.../////

Iš  \\\\\...///// portretas
džiaugsmo išsikorė.

negaila

negaila portretas
aisku kad dauguma ju del sankciju nubednejo juk buvo leista vieniems is kitu grobti

ignitis

ignitis portretas
pasaulije sumazejo.... a lietuvoj xe xe...nu runkeliai... kuriam cia is komentaoriuj lektros kibira su prievalomu abonementu prikabint ?? kas cia drasuolis ?...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių