D. Trumpas paliko tradicinį kadenciją baigiančio prezidento laišką J. Bidenui

JAV prezidentas Donaldas Trumpas išlaikė bent vieną valdžios perdavimo tradiciją: Baltieji rūmai trečiadienį pranešė, kad respublikonas valstybės vadovas paliko laišką savo įpėdiniui demokratui Joe Bidenui (Džo Baidenui).

Atstovas spaudai Juddas Deere'as (Džudas Diras) susirašinėjimo privatumo sumetimais atsisakė atskleisti laiško turinį ar apibūdinti jo toną.

D. Trumpas atsisakė viešai pripažinti J. Bideno pergalę rinkimuose, o per savo du atsisveikinimo pareiškimus nepaminėjo savo oponento vardu.

Kadenciją baigiantis lyderis sulaužė daugelį prezidentavimo tradicijų, įskaitant sprendimą nedalyvauti trečiadienį vykstančioje J. Bideno inauguracijoje. D. Trumpas taip pat nepakvietė jo susitikimo į Baltuosius rūmus, paaiškėjus, kad J. Bidenas laimėjo lapkritį vykusius prezidento rinkimus.

Trečiadienio rytą D. Trumpas paskutinį kartą paliko Baltuosius rūmus eidamas prezidento pareigas ir pareiškė: „Buvo didelė garbė [dirbti prezidentu], viso gyvenimo garbė.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatnikui

Vatnikui portretas
Ar durnyne yra internetas?

kaunas

kaunas portretas
Bravo D.Trump ,bravo,,garbingas mohikanas,nusishluoste kojas i kvailius skalikus.Sunkus JAM atiteko laikmetis --sujauktas,!!! po 'dantingu " murzinu snukiu juodassssniu.[atsiprasau]]
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių