Ar bus priimtas daug audrų sukėlęs Prancūzijos darbo įstatymas?

  • Teksto dydis:

Prancūzijos darbo įstatymo projektas, šalyje sukėlęs itin daug ginčų apie tai, kaip reikėtų modernizuoti darbo jėgą, artėja prie galutinio patvirtinimo parlamente.

Trečiasis ir paskutinis įstatymo projekto skaitymas žemuosiuose parlamento rūmuose vyks trečiadienį. Socialistų vyriausybė, norinti supaprastinti atleidimo tvarką ir prailginti darbo savaitę, gali pasinaudoti galimybe priimti projektą be balsavimo, nes kairieji ir dešinieji vis neranda sutarimo.

Vykstant įstatymo projekto svarstymams, premjeras Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas) jau du kartus panaudojo šią taktiką, išprovokavęs ne vieną mėnesį trukusius aršius policijos ir kairiųjų protestuotojų susirėmimus.

Protestuotojai teigia, kad šiuo įstatymu vyriausybė pamina demokratiją ir panaikina darbuotojų apsaugos nuostatas, kurias jiems buvo taip sunku išsikovoti.

Tuo tarpu vyriausybė įrodinėja, kad šis įstatymas paskatins darbo vietų kūrimą, nes darbdaviams bus suteikta daugiau lankstumo, o Prancūzija taps konkurencingesnė tarptautiniu mastu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių