Apklausa: mažėja Prancūzijos gyventojų pasitikėjimas šalies prezidentu ir premjeru

Prancūzijos gyventojų pasitikėjimas šalies prezidentu Emmanueliu Macronu vasario mėnesį sumažėjo 4 procentiniais punktais (p. p.). o ministru pirmininku Jeanu Castexu – 3 p. p.

Tai rodo antradienį paskelbti apklausos, kurią žurnalo „Paris Match“ ir radijo stoties „Sud Radio“ užsakymu atliko tarnyba „Ifop“, rezultatai.

Tyrimo duomenimis, dabar prezidento veiksmus teigiamai vertina 41 proc. prancūzų, o premjero – 31 proc. Apie E. Macrono darbą aukščiausiame valstybės poste kritiškai atsiliepė 59 proc. apklaustųjų (rodiklis išaugo 4 p. p.). 53 proc. respondentų mano, jog svarbiausias E. Macrono kaip šalies lyderio bruožas yra sugebėjimas „sėkmingai ginti Prancūzijos interesus užsienyje“, bet dar daugiau tyrimo dalyvių įsitikinę, kad jis nesupranta prancūzų rūpesčių (67 proc.) ir negali numatyti šalies ateities (62 proc.).

Apie J. Castexo veiklą premjero poste neigiamai atsiliepė 62 proc. apklaustųjų. Ir, kaip primena „Ifop“, šis rodiklis auga nuo praėjusių metų lapkričio. Apklausa taip pat parodė, jog 73 proc. prancūzų netiki, kad J. Castexas gali realiai pertvarkyti šalį.

Apklausa buvo surengta internetu vasario 4-5 dienomis, joje dalyvavo 1 004 respondentai nuo 18 metų amžiaus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių