Apklausa: beveik du trečdaliai demokratų rėmėjų mano, kad J. Bidenas turėtų pasitraukti

  • Teksto dydis:

Beveik du trečdaliai demokratus palaikančių amerikiečių mano, kad JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) turėtų pasitraukti iš iš 2024 metų prezidento rinkimų ir leisti partijai iškelti kitą kandidatą, parodė trečiadienį paskelbti naujos AP-NORC Viešųjų reikalų tyrimų centro apklausos duomenys.

J. Bidenas pastaruoju metu aktyvina pastangas gelbėti savo pozicijas artėjančiuose prezidento rinkimuose, praėjus dviem savaitėms po nesėkmingų debatų. Po jų jis pareiškė, kad „vidutinis rinkėjas“ tebėra su juo, net jei kai kurios „didelės pavardės“ nuo jo nusigręžia.

Apklausa atskleidė, kad tik 3 iš 10 demokratų yra labai įsitikinę, kad J. Bidenas turi psichinių gebėjimų tinkamai eiti prezidento pareigas. Šis rodiklis šiek tiek prastesnis nei per AP-NORC apklausą vasarį. Tada J. Bidenu tikėjo 40 proc. respondentų.

Apklausos rezultatai rodo, su kokiais iššūkiais susiduria 81-erių prezidentas, bandantis nutildyti savo partijos raginimus pasitraukti iš rinkimų kovos bei įtikinti demokratus, kad jis yra geriausias kandidatas nugalėti Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą).

Dauguma demokratų buvo apklausti prieš Pensilvanijoje vykusį kampanijos mitingą, per kurį buvo pasikėsinta į D. Trumpo gyvybę.

Sunku pasakyti, ar bandymas nužudyti D. Trumpą turėjo įtakos žmonių nuomonei apie J. Bideną, tačiau nedidelis skaičius apklausų, atliktų po šio incidento nerodo, kad jo perspektyvos būtų pagerėjusios.

Ypač jaunesni demokratai norėtų, kad J. Bidenas nebekandidatuotų. Trys ketvirtadaliai jaunesnių nei 45 metų demokratų norėtų, kad J. Bidenas pasitrauktų, palyginti su maždaug 6 iš 10 vyresnių demokratų.

Tik maždaug trečdalis demokratų palaikytojų mano, kad J. Bidenas turi daugiau šansų laimėti nei D. Trumpas. Maždaug 3 iš 10 mano, kad abu jie turi vienodas galimybes laimėti, o 16 proc. teigia, kad labiau tikėtina verslo magnato pergalė. Respublikonai, priešingai, yra tvirtai įsitikinę, kad D. Trumpas turi geriausias galimybes laimėti.

Dauguma amerikiečių taip pat įsitikinę, kad D. Trumpas (38 proc.) galėtų geriau suvaldyti galimą krizę nei J. Bidenas (28 proc.).

Žmonių nuomonės dėl to, kuris kandidatas turi geresnę šalies viziją, pasiskirstė maždaug po lygiai: 35 proc. mano, kad geresnę vizitą turi J. Bidenas, o 34 proc. – kad D. Trumpas.

Tačiau 40 proc. pilnamečių asmenų mano, kad J. Bidenas yra sąžiningesnis už D. Trumpą. Maždaug 2 iš 10 amerikiečių mano priešingai.

Dauguma demokratų – maždaug 6 iš 10 – mano, kad JAV viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris) tinkamai gebėtų atlikti pareigas kaip šalies lyderė, su tuo nesutinka 22 proc. apklaustųjų, o 2 iš 10 nėra tikri.

Apklausa parodė, kad 43 proc. pilnamečių JAV gyventojų yra geros nuomonės apie ją, 48 proc. – blogos. Šiek tiek daugiau – maždaug 6 iš 10 amerikiečių – neigiamai vertina J. Bideną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

pataisa

pataisa portretas
nuzudyti Trampa

Anonimas

Anonimas portretas
Kur jam trauktis, pridurkai? Jam jau kelio atgal nera - arba i prezidentus arba i graba. I prezidentus nera jokiu sansu na nebent is antro sykio pavyktu nuzudyti Baidena o i graba tai labai didziule tikimybe. Per ilgai demokratai tyciojosi is Baideno. NERA Amerikai kito kelio kaip tiktai PILIETINIS KARAS.

Gitana

Gitana portretas
Pasakė kad jis sveikas ir betonas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių