Apklausa parodė, kuriais žinomais žmonėmis labiausiai žavisi pasaulis

  • Teksto dydis:

Žmonės visame pasaulyje labiausiai žavisi JAV programinės įrangos milžinės „Microsoft“ įkūrėju Billu Gatesu (Bilu Geitsu), rodo viešosios nuomonės tyrimų agentūros „YouGov“ apklausa.

Į pirmąjį pasaulio vyrų penketuką taip pat pateko buvęs JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama), Honkongo aktorius Jackie Chanas (Džekis Čanas), Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) ir elektroninės komercijos kompanijų grupės „Alibaba Group“ įkūrėjas Jackas Ma (Džekas Ma), rodo ketvirtadienį paskelbti apklausos rezultatai.

Pirmasis penketukas išliko nepasikeitęs nuo praėjusių metų.

Dešimtojoje sąrašo vietoje atsidūrė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Amerikos lyderiui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) teko 14 vieta, o iškart už jo yra popiežius Pranciškus.

„YouGov“ taip pat sudarė moterų, kuriomis pasaulyje žavimasi labiausiai, sąrašą.

Pirmoji vieta jame atiteko buvusiai JAV pirmajai poniai Michelle Obamai (Mišel Obamai), kuri pernai buvo antroje vietoje. Šiemet antrojoje sąrašo vietoje yra JAV aktorė ir televizijos laidų vedėja Oprah Winfrey (Opra Vinfri).

Trečioji vieta atiteko Holivudo aktorei Angelinai Jolie (Andželinai Džoli), kuri pernai buvo pirmoji.

Į pirmąjį aštuntuką dar pateko Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II (Elzbieta II), aktorė Emma Watson (Ema Votson), teisių gynėja ir Nobelio taikos premijos laureatė Malala Yousafzai (Malala Jusafzai), Kinijos pirmoji ponia Peng Liyuan (Peng Lijuan) ir buvusi JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton (Hilari Klinton).

12 sąrašo vietoje yra Vokietijos kanclerė Angela Merkel, 18 vietoje – britų ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei), 19-toje – JAV pirmoji ponia Melania Trump (Melanija Tramp).

Apklausa buvo vykdoma internetu daugelyje pasaulio šalių, tarp jų JAV, Britanijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir Rusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
Kiek amerika nusmukde sitas sedintis jautis,tiek dabar trump,,turi iskuopt

Anonimas

Anonimas portretas
o ne,ne, tie laukiniais nieko doro nesukure ---tik rode davo arklio dantis ir keite perukes beeee

...

... portretas
Jeeep: "Amerikos lyderiui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) teko 14 vieta, o iškart už jo yra popiežius Pranciškus"...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių