Apie tūkstantis S. Cichanouskajos šalininkų susirinko Minsko centre

Apie tūkstantis kandidatės į Baltarusijos prezidentus Sviatlanos Cichanouskajos šalininkų antradienio vakarą, nepaisydami lietaus, susirinko į centrinę Minsko Nepriklausomybės aikštę.

Kaip naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė liudininkai, šimtai įvairaus amžiaus žmonių su baltai raudonai baltomis vėliavomis susirinko aikštėje, iš gretimų gatvių aikštės link taip pat eina žmonės, nešini vėliavomis ir plakatais.

Teisėsaugos organų darbuotojai juodomis kaukėmis savo ruožtu bando neleisti žmonėms būriuotis aikštėje. Jie ragina žmones išsiskirstyti ir perspėja juos apie gresiančią atsakomybę.

Susirinkusieji skanduoja: „Tegyvuoja Baltarusija!“, o iš kolonėlių, esančių ant administracinių pastatų, leidžiama muzika bandoma užgožti protestuotojų šūkius.

Be to, Nepriklausomybės aikštėje gausu žmonių civiliais drabužiais ir vienodomis kepuraitėmis, kurie stambiu planu filmuoja protesto dalyvius.

Netoli aikštės, šalia Pedagoginio universiteto ir gretimose gatvėse, stovi penki furgonai sulaikytiesiems vežti, vandens patrankos ir OMONo sunkvežimiai.

Be kita to, Minsko centre fiksuojama mobiliojo interneto problemų. Aikštėje esančioje Romos katalikų bažnyčioje dingo elektra.

S. Cichanouskaja kiek anksčiau ragino antradienio vakarą susirinkti žmones Nepriklausomybės aikštėje.

Autoritarinio lyderio Aliaksandro Lukašenkos pergalės paskelbimas po rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kuriuos opozicija laiko suklastotais, išprovokavo didžiausias demonstracijas Baltarusijoje nuo šalies nepriklausomybės paskelbimo 1991 metais, kai subyrėjo Sovietų Sąjunga. Jų metu A. Lukašenka raginamas palikti pareigas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nagų

nagų portretas
grybelio užkratas ...............

Karys

Karys portretas
Lietuvos režimas žiauresnis!kiek prie Seimo žmonės pakovojo už savo teises?valanda?ir prasidėjo šaudymas!o va žiaurusis Batka cackinasi jau pusę mėnesio!kur diktatūra ir kur demokratija?

#

# portretas
Iš 9 000 000 tūkstantis, tai tiek ir balsavo prieš...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių