Apie netradicinę seksualinę orientaciją viešai paskelbė 125 tikintieji: tarp jų – ir kunigai

  • Teksto dydis:

Katalikų bažnyčios dvasininkai Vokietijoje siekia reformų: apie netradicinę seksualinę orientaciją viešai paskelbė 125 tikinčiųjų bendruomenės nariai – tarp jų ir kunigai, praneša „Labas vakaras, Lietuva“.

Homoseksualai ar kitos netradicinės orientacijos kunigai taip siekia reformuoti bažnyčią ir kovoti prieš diskriminaciją. Akcijoje dalyvaujantis kunigas teigė nesuprantantis, kodėl tradicinė institucija nesiima gydyti jos pačios bendruomenės narių patirtų atskirties žaizdų.

„Aš esu tvirtai įsitikinęs, kad puikiai savo darbą atlieku būdamas gėjumi“, – sakė kunigas Stephan Schwab.

Savo parapijoje kunigas laimina ir tos pačios lyties asmenų sąjungas. Visi jie – tikintieji ir ištikimi Katalikų bendruomenės nariai,  bet pati bažnyčia tą daryti draudžia. Šis Šventojo Sosto draudimas patenkino nepajudinamus konservatorius, bet nuvylė daugelį vokiečių katalikų, kurie teigė, kad be atviros diskusijos kitos orientacijos žmonės bažnyčioje toliau bus engiami it raupsuotieji.

Aš esu tvirtai įsitikinęs, kad puikiai savo darbą atlieku būdamas gėjumi.

Patys į viešumą išėję dvasininkai labiausiai siekia pripažinimo, kad jie visaverčiai bažnyčios nariai. Mat, daugelis vis dar patiria diskriminaciją ir pažeminimą – ir bažnyčioje, ir visuomenėje.

„Man ši iniciatyva labai svarbi, kadangi iš atskirties mes žengiame visi kartu“, – kalbėjo S. Schwab.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Yra nemažai žmonių, kurie priklauso bendruomenei, ir teigė: neturiu pakankamai drąsos tą padaryti. Galbūt po šios iniciatyvos jie prisijungs“, – svarstė akcijos organizatorius Jens Ehebrecht-Zumsande.

Kas, jei ne bažnyčia galėtų prisiimti moralinę atsakomybę, sumažinti šią atskirtį, teigė Vokietijos gyventojai: „Kunigai – žmonės kaip ir visi kiti. Jie irgi turi teisę į privatų gyvenimą“. „Nėra jokios priežasties drausti gyventi pagal savo orientaciją“. „Jėzus irgi nieko neišskyrė, deja, bažnyčios galvos to dar nesuprato“.

Vokietijos Vyskupų konferencija sveikina šią dvasininkų iniciatyvą. „Niekas negali būti diskriminuojamas, nuvertinamas ar baudžiamas dėl savo seksualinės orientacijos ar lytinės tapatybės. Mes suprantame, kad seksualinė orientacija ir tapatybė yra žmogaus dalis, o žmogus yra Dievo mylimas“, – įsitikinęs Acheno vyskupas, Vokietijos vyskupų konferencijos narys Helmut Dieser.

Katalikų bažnyčia Vokietijoje išlieka didžiausia religine bendruomene šalyje su beveik 23 milijonais narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaje,vaje

Vaje,vaje portretas
Oho kiek daug 125 iš 85000000.

Anonimas

Anonimas portretas
kazkoks schwabas Nori asmeninio gyvenimo ,ishkrypeliu idealogijos iteisinimo,,,ir ,kad normalus parapijieciai plotu --bravo-- dauginkites vaivorykshtiniai;;; Na jau --NE,,ginkime ZMOGAUS prigimtine teise ,,prigimtinius ZMOGAUS idealus ir normale tradicine orientacija ,,uz savo vaikus ir anukus ,,,,be ishsigimeliu uzkrato ,,,,i Marsa tuos vaivorykshtinius ten jiems vieta...

NA IR KAS ?!

NA IR KAS ?! portretas
Kam tai rūpi(ar turi rūpėti) ? Niekada nesuprasiu to savo asmeninio gyvenimo sureikšminimo ir skelbimo per visus ruporus. Gal pase šalia tautybės ir orientaciją paminėkit ir gyvenkit į sveikatą tą savąjį gyvenimą...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių