Aktorius, demokratų rėmėjas G. Clooney paragino J. Bideną pasitraukti iš rinkimų

  • Teksto dydis:

Amerikiečių aktorius George'as Clooney (Džordžas Klunis) trečiadienį paragino Jungtinių Valstijų prezidentą Joe Bideną (Džo Baideną) nutraukti savo rinkimų kampaniją dėl antrosios kadencijos Baltuosiuose rūmuose.

G. Clooney yra vienas pagrindinių Demokratų partijos lėšų rinkimo renginių organizatorių.

„Aukščiausi demokratai – Chuckas Schumeris (Čakas Šumeris), Hakeemas Jeffriesas (Hakimas Džefrisas), Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) – ir senatoriai, atstovai bei kiti kandidatai, kuriems lapkritį gresia pralaimėjimas, turi paprašyti prezidento savanoriškai pasitraukti“, – rašė G. Clooney amerikiečių laikraštyje „The New York Times“.

J. Bideno ir respublikono Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) debatai sukėlė rimtų abejonių dėl demokrato amžiaus ir jo galimybių eiti prezidento pareigas.

G. Clooney prisijungė prie vis gausėjančio visuomenės veikėjų, raginančių 81 metų J. Bideną pasitraukti, rato.

„Man patinka Joe Bidenas, – rašė G. Clooney. – Laikau jį draugu ir tikiu juo [...]. Tačiau vienintelė kova, kurios jis negali laimėti, yra kova su laiku.“

„Skaudu tai sakyti, bet Joe Bidenas, su kuriuo buvau prieš tris savaites per lėšų rinkimo renginį, nebuvo tas 2010 metų Joe [...] Bidenas“, – rašė G. Clooney.

J. Bidenas birželį dalyvavo rinkiminės kampanijos lėšų rinkimo renginyje, kurį organizavo tokios Holivudo žvaigždės kaip G. Clooney ir Julia Roberts (Džulija Roberts). Dėl to jis buvo sulaukęs kritikos, nes praleido Ukrainos taikos aukščiausiojo lygio susitikimą Šveicarijoje.

J. Bideno kampanija teigė, kad šio renginio metu surinkta rekordinė 28 mln. dolerių (25,87 mln. eurų) sumą.

„Mes kaip demokratai kolektyviai sulaikome kvėpavimą arba sumažiname garsą, kai matome, kaip prezidentas, kurį gerbiame, išlipa iš „Air Force One“ arba grįžta prie mikrofono, kad atsakytų į iš anksto nesuplanuotą klausimą“, – teigė jis.

„Nepasiduodame asmenybės kultui“

Anot jo, su J. Bidenu priešakyje demokratai lapkritį nelaimės, praras Senato kontrolę ir negaus daugumos Atstovų Rūmuose.

„Tai ne tik mano nuomonė, bet ir visų senatorių, kongreso narių ir gubernatorių, su kuriais kalbėjausi privačiai, nuomonė, – rašė G. Clooney. – Tai susiję su amžiumi. Nieko daugiau. Bet taip pat nėra nieko, ką būtų galima pakeisti.“

„Oskaro“ laureatas atmetė nuogąstavimus, kad J. Bideno pasitraukimas sukels chaosą likus keturiems mėnesiams iki rinkimų, kuriuose demokratai tikisi neleisti D. Trumpui patekti į valdžią, ir nepasiūlė naujo kandidato.

„Mes, demokratai, turime labai įdomų atsarginių suolelį. Mes nešloviname lyderių ir nepasiduodame asmenybės kultui; mes balsuojame už prezidentą“, – sakė jis.

G. Clooney rašė, kad partija turėtų išklausyti tokius politikus kaip viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris), Merilando gubernatorius Wesas Moore'as (Vesas Muras) ir kitus, „tada galėtume kitą mėnesį vykti į Demokratų partijos suvažiavimą ir viską išsiaiškinti“.

Pirmadienį JAV vadovas laiške demokratams Kongrese kategoriškai atmetė raginimus atsisakyti kandidatūros artėjančiuose prezidento rinkimuose.

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre (Karin Žan-Pjer) taip pat teigė, kad, jei bus perrinktas, J. Bidenas dirbs visą antrą kadenciją.

Ji sakė mananti, kad demokratai dabar visiškai vieningai palaiko J. Bideną, partijos įstatymų leidėjams surengus lemiamas derybas dėl to, ar jis turėtų trauktis iš lapkritį vyksiančių rinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikime

tikime portretas
Sita kremlini Klunej arestuoti uz Prezidento niekinima, zeminima ir pasityciojima. Musu Baidenas uz tokius remejus 10 kartu protingesnis ir sveikesnis. Baidenas uz Amerika kovos iki paskutinio atodusio. Slove Baidenui.

Na

Na portretas
ir talentingas, ir gražus, ir dar, pasirodo, protingas. Aktorius Reiganas irgi buvo JAV prezidentas. Na na. O seneliui Baidenui sunku paaiškinti...

Anonimas

Anonimas portretas
Teisingai mąsto senis Budenas turi sėdėti užpečkyje .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių