29 valstybės ragina A. Lukašenką neblokuoti interneto

29 valstybės, tarp jų JAV, paragino Baltarusijos valdžią neatjungti interneto ir laikytis įsipareigojimų žmogaus teisių srityje.

„Raginame Baltarusijos valdžią susilaikyti nuo [interneto] atjungimo ir blokavimo ar resursų filtravimo ir laikytis tarptautinių Baltarusijos įsipareigojimų žmogaus teisių srityje, taip pat ir pagal Tarptautinio pilietinių ir politinių teisių pakto 19 ir 21 straipsnius. Raginame Baltarusijos vyriausybę gerbti pilietinę erdvę, taip pat ir... žmogaus teises bei pagrindines laisves, demokratiją ir įstatymo viršenybę“, – sakoma pareiškime, kurį išplatino JAV valstybės departamentas.

Jį pasirašiusios šalys, tarp kurių yra Baltijos valstybės, reiškia „didelį susirūpinimą“ dėl „neseniai pasirodžiusių pranešimų apie tęsiamą dalinį ir visišką interneto atjungimą, tikslingą turinio blokavimą... po suklastotų 2020 metų prezidento rinkimų“ ir tai smerkia.

Pažymima, kad interneto uždarymu ir blokavimu nepagrįstai ribojama teisė į taikius susibūrimus, susirinkimų laisvę ir nuomonių reiškimą.

„Ir toliau palaikysime Baltarusijos tautą, siekiančią, kad jos balsas būtų išgirstas“, – sakoma pareiškime.

Jame taip pat nurodoma: „Būtina atlikti nepriklausomą, skaidrų ir nešališką tyrimą dėl visų tvirtinimų apie žmogaus teisių pažeidimus, susijusius su rinkimais, ir patraukti kaltuosius atsakomybėn.“

Dokumentą, be JAV, pasirašė Lietuvos, Latvijos, Estijos, Australijos, Austrijos, Belgijos, Bulgarijos, Vokietijos, Graikijos, Danijos, Airijos, Islandijos, Kanados, Kipro, Lichtenšteino, Liuksemburgo, Nyderlandų, Norvegijos, Lenkijos, Slovėnijos, Didžiosios Britanijos, Ukrainos, Suomijos, Prancūzijos, Čekijos, Šveicarijos, Švedijos ir Japonijos vyriausybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha ha ha ...... na kada nustosit kirsint baltarusius,

cha  ha  ha ...... na  kada  nustosit kirsint baltarusius,  portretas
nustosit koreguot ir kordinuot smogikams baltarusijoje is lenkijos lietuvos ,ukrainos .. kur ka sprogdint ,ka padegt , kur susirinkt smogikams -baltarusijoj...manau Lukasenka is karto vel yjungs interneta .....DABAR KOL AISTROS NENURIMS --BUTINA ISJUNGT INTERNETA...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių