Vilnietis iškrypėlis stos prieš teismą

Keturis kartus teistas 35-erių vilnietis A. S., išžaginęs arba išprievartavęs 11 mergaičių, merginų bei moterų, stos prieš teismą.

Atlikus ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad nuo 2004 m. lapkričio 26 d. iki 2007 m. rugpjūčio 16 d. įtariamasis A. S., grasindamas ginklu, išžagino bei seksualiai išprievartavo 11 mergaičių, merginų bei moterų Vilniuje, Vilniaus ir Trakų rajonuose. Dirbdamas vadybininku ir dažnai važinėdamas po Vilnių bei į kitus rajonus įtariamasis A. S. įsisodindavo mažametes mergaites, merginas, moteris į automobilį, kur su jomis atlikdavo neteisėtus veiksmus - žagindavo, seksualiai prievartaudavo, o vėliau savo aukas fotografuodavo bei filmuodavo mobiliuoju telefonu.

Pasak prokuroro L. Rudzevičiaus, yra duomenų, kad nuo 2004 metų iki 2007 metų rugpjūčio vidurio ne visos nukentėjusiosios kreipėsi į teisėsaugos institucijas dėl įvykdytų prieš jų valią sunkių nusikaltimų.

Praėjusiais metais spalio mėnesį, išplatinus Vilniaus apygardos prokuratūros pranešimą ir išspausdinus bei parodžius kaltinamojo nuotrauką per žiniasklaidos priemones, į teisėsaugos pareigūnus kreipėsi penkių nukentėjusiųjų mergaičių tėvai.

Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Liutauras Rudzevičius prašo pagalbos nustatant mergaites, merginas bei moteris, nukentėjusias nuo keturis kartus teisto vilniečio A. S.

Visi ką nors žinantieji apie A. S. vykdytus nusikaltimus gali pranešti Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorui Liutaurui Rudzevičiui (tel. Vilniuje 266 25 29) arba Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisraito telefonais 271 61 16; 271 62 30. Nukentėjusioms ar jų artimiesiems gali padėti Nevyriausybinė organizacija „Vaiko namas", kur bus suteikta pagalba ar konsultacija (tel. Vilniuje 2338396).

Kaltinamajam A. S. 11 nukentėjusiųjų pareiškė civilinius ieškinius daugiau kaip 3,5 mln. litų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių