Už psichotropinių medžiagų siuntą iš Londono į Visaginą – kalėjimas

Panevėžio apygardos teismas, išnagrinėjęs prokurorų perduotą, su neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis ir kontrabanda susijusių nusikaltimų baudžiamąją bylą, du Visagino miesto gyventojus nuteisė laisvės atėmimo bausmėmis, pranešė apygardos prokuratūra.

Psichotropinių medžiagų kontrabandos organizatorius 48 metų J.P. laisvės neteko penkeriems metams trims mėnesiams, jo bendrininkė 24 metų T.C. – trejiems metams šešiems mėnesiams.

Bylos duomenimis, psichotropinių medžiagų kontrabandą organizavęs J.P. kartu su bendrininke T.C. ir dar vienu asmeniu, kurio atžvilgiu tyrimas atskirtas, Didžiojoje Britanijoje užsakė ir nurodė siųsti į Visagino miestą psichotropinės medžiagos – buprenorfino.

Atėjusi atsiimti neteisėtos siuntos, T.C. buvo sulaikyta Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino policijos komisariato pareigūnų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Visagino miesto apylinkės prokurorai, tyrimą atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino policijos komisariato Kriminalinės policijos tyrėjai.

Už narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabandą baudžiama baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų, už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti – bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Prokurorai primena, kad asmuo, kuris savo noru kreipėsi į sveikatos priežiūros įstaigą dėl medicinos pagalbos ar kreipėsi į valstybės instituciją norėdamas atiduoti neteisėtai pasigamintas, įgytas, laikytas be tikslo platinti narkotines ar psichotropines medžiagas, atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės už vartotų ar atiduotų narkotinių ar psichotropinių medžiagų gaminimą, įgijimą ir laikymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių