Šiauliuose aptiktas kontrabandinių rūkalų sandėlis

VSAT Šiaulių rinktinės operatyvininkai, tikrindami gautą informaciją dėl galimo kontrabandinių rūkalų gabenimo ir sandėliavimo, aptiko daugiau kaip 10 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Antradienio pavakarę VSAT Šiaulių rinktinės pareigūnai nuvyko į gyvenamąjį namą vienoje Šiaulių gatvėje. Pasieniečiams įtarimų sukėlė į jo kiemą įsukęs lengvasis automobilis „Volkswagen Passat“.

VSAT pareigūnai įtarė, kad transporto priemone gali būti sandėliavimui atvežtos nelegalios prekės. Pasieniečiams patikrinus automobilį ir juo atvykusius asmenis, įtarimai pasitvirtino. Sulaikyti tauragiškiai sutuoktiniai, 30-ies ir 36-erių, įvairiose automobilyje įrengtose slėptuvėse vežė 2500 pakelių rusiškų cigarečių „Saint George Light“.



Vėliau Šiaulių rinktinės operatyvininkai atliko kratą šalia gyvenamojo namo esančiame ūkiniame pastate. Čia buvo aptiktas nelegalių rūkalų sandėlis - į įvairias talpas sudėti per pusantro tūkstančio pakelių rusiškų cigarečių „Jin Ling“ ir daugiau kaip 6 tūkstančiai pakelių cigarečių „Saint George Light“ su rusiškomis banderolėmis. Ūkiniame pastate taip pat buvo prikrauta tuščių dėžių, paruoštų nelegaliems rūkalams sandėliuoti.

Automobiliu atvykusius sutuoktinius ir 61-erių sodybos šeimininką VSAT pareigūnai po apklausos paleido. Visi 10 tūkst. 120 pakelių cigarečių ir automobilis saugomi VSAT Šiaulių rinktinėje.

Šiaulių rinktinės pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis atlieka ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.


Šiame straipsnyje: cigarečių kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių