Palangą atakuoja telefoniniai sukčiai

Nuo praėjusio savaitgalio į Palangos gyventojus nusitaikė telefoniniai sukčiai. Palangos miesto policijos komisariatui 10 gyventojų pranešė, kad jiems telefonu skambino nepažįstamas vyriškis. Jis prisistatydavo Klaipėdos miesto policijos komisariato darbuotoju Vitalijum Timofejevu, vėliau perduodavo telefono ragelį tariamam banko darbuotojui.

Sukčiai įtikinamai pasakojo istorijas apie norą apsaugoti to asmens santaupas nuo sukčių, kad reikia skubiai užblokuoti banko sąskaitą ir panašiai. Jų tikslas – išvilioti internetinės bankininkystės kodus. Daugelis gyventojų nepasidavė apgaulei, tačiau 3 palangiškiai patikėjo ir prarado 7300 litų.

Palangos miesto policijos komisariato pareigūnai visus gyventojus prašo būti atsargius: jokiomis aplinkybėmis telefonu nesakyti asmens duomenų ar internetinės bankininkystės kodų, nepasiduoti provokacijoms.

Sukčiai sugeba įtaigiai kalbėti, psichologiškai paveikti kalbantįjį, bet būkite tam pasirengę. Visada kalbėdami telefonu su nepažįstamu asmeniu nusiteikite atsargiai ir kritiškai, - pataria policija. Tokiais atvejais įtarumas išeina į naudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apgavo

apgavo portretas
Ir vėl "žuveles" pakabino.Ar tie žmonės tikrai durni??? :)

rj

rj portretas
kam ir pasakyta durniu ir baznycioj musa
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių