Kėdainių rajone pavogtas 600 tūkst. litų vertės kombainas

Kėdainių rajono Paaluonio kaimo ūkininkas Arvydas Gudžiūnas jau beveik savaitę nesėkmingai ieško savo pavogto kombaino, kainuojančio 600 tūkst. litų.

Kombainas „Class“ buvo pavogtas rugsėjo 30-osios naktį. “Vakare užrakinome angare, ryte atėjome, žiūrime, nėra”, - portalui 1diena.lt pasakojo A.Gudžiūnas.

Ūkininko teigimu, atrodė, kad angaras kur laikomas kombainas yra visiškai saugus, tačiau, vagims, pasirodo, nėra jokių kliūčių. „Saugojome jį senose kolūkio dirbtuvių angare, visai šalia gyvenvietė, teritorija rakinama, niekas net neįtarė, kad gali įvykti vagystė“, - kalbėjo ūkininkas.

Pastebėjęs, kad kombainas dingo, A.Gudžiūnas iškart kreipėsi į policiją, tačiau nors kombainas ne šiaudas, kurį galima lengvai paslėpti, jo nerandama iki šiol, nors virš rajono jau porą dienų skraido net lėktuvai, iš kurių ieškoma pavogtos technikos.

Kaimo žmonės teigia vagystės naktį matę kombainą važiuojantį per miestelį, žinoma, kad jį vairavęs asmuo pasuko į Kėdainių pusę. Kur jis nuvairuotas toliau, niekas nežino.

Tai pirma tokio masto vagystė įvykdyta Lietuvoje, net ūkininkų sąjunga nustebusi tokiu vagių akiplėšiškumu.

A.Gudžiūnas šį kombainą įsigijo gavęs Europos Sąjungos paramą, jis draustas Kasko draudimu.

Ūkininkas prašo žinančių, kur gali būti paslėptas kombainas paskambinti jam telefonu 8-687 82177.

„Įtarimu turime tūkstančius, tačiau negalime sakyti, kol jie nepasitvirtino“, - atsakė A.Gudžiūnas, paklaustas, ar įsivaizduoja, kas galėjo pavogti kombainą.


Šiame straipsnyje: vagystėpavogtas kombainas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių