Į Lietuvą neįleisti septyni užsieniečiai

Antradienį pasieniečiai į Lietuvą neleido įvažiuoti septyniems užsieniečiams.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) pranešė, kad 51-erių ir 52-ejų Baltarusijos piliečiams pareigūnai neleido patekti į šalį, kai šie vyko per Lavoriškių kontrolės punktą.

Pasieniečiai nustatė, kad nors užsieniečiai ir turėjo Šengeno vizas, bet Europos Sąjungos valstybių narių teritorijoje jau yra išbuvę po 3 mėnesius per 6 mėnesių laikotarpį.

Abu jie grąžinti į Baltarusiją.

Dar vieno baltarusio neįsileido Kenos pasieniečiai, kai šis į Lietuvą bandė įvažiuoti keleiviniu traukiniu Maskva-Kaliningradas. Jis neturėjo galiojančios vizos.

Vizų neturėjo ir iš Baltarusijos per Medininkų kontrolės punktą į Lietuvą pėsčiomis ėję 25-erių, 31-erių ir 35-erių čečėnų tautybės Rusijos piliečiai. Jų VSAT pareigūnai neįsileido ir grąžino į Baltarusiją.

40-metis Kirgizijos pilietis į Vilniaus oro uostą antradienį atskrido iš Almatos per Kijevą. Dokumentų kontrolės metu jis negalėjo pagrįsti numatomo buvimo Lietuvoje tikslo ir sąlygų. Tai buvo priežastis, dėl kurios oro uoste dirbantys pasieniečiai jam panaikino Šengeno vizą ir išsiuntė iš šalies reisu į Maskvą.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai dėl įvairių priežasčių į Lietuvą neleido įvažiuoti 1652 užsieniečiams. Daugiausiai jų - 1160 - neįsileido sieną su Baltarusija saugantys pasieniečiai. Pasienyje su Rusija tarnaujantys VSAT pareigūnai į šalį neleido įvažiuoti 411 užsieniečių.


Šiame straipsnyje: pasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių