Bandė sutrikdyti interneto ryšį

Šeštadienį buvo bandoma trumpam sutrikdyti Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) interneto ryšį su institucijos internetiniu portalu bei Elektroninio deklaravimo sistema.

„Tikėtina, kad tai buvo iš anksto suplanuotas veiksmas. Mūsų apsaugos sistemos patikimos - jos užfiksavo trikdžius, neleistina veikla buvo sustabdyta, interneto ryšys atkurtas", - teigė VMI viršininko pavaduotojas Gediminas Vyšniauskis.

Vienu metu siunčiant didelius kiekius užklausimų į VMI portalus keletui valandų buvo dingęs ryšys tarp mokesčių inspekcijos ir interneto tiekėjo. Institucijos sistemų darbas nebuvo sutrikdytas, mokesčių mokėtojų duomenys bei kita svarbi informacija visiškai apsaugota ir nepaliesta.

Apie bandymą pakenkti informuotos specialiosios tarnybos. Institucijos specialistai, šeštadienį gavę pranešimą, kad sutriko interneto ryšys, kartu su interneto paslaugų teikėju nustatė, kad trikdžių priežastis - didžiulis vienu metu siunčiamų užklausų kiekis. Nedelsiant buvo užblokuoti serverių adresai, iš kurių buvo siunčiamos užklausos. Informacinių technologijų specialistai kartu su paslaugos teikėju atstatė interneto ryšį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių