Vyšnių šventėje – garsiausi Vyšniauskai

Jei dar nebuvote Žagarėje, šis savaitgalis - puiki proga išsiruošti į Joniškio rajoną, kur jau trečią dieną tęsiasi tradicinis Vyšnių festivalis.

Gilias istorines šaknis turintis miestas garsėja gamtos ir kultūros paveldu, žirgais ir vyšniomis. Būtent tai ir yra organizuojamo festivalio akcentai. Vyšnių derliaus metu rengiama šventė populiarėja ir sutraukia vis daugiau žiūrovų.

Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio vykstančio festivalio renginius vienija tema: visi garsiausi Vyšniauskai - Žagarės vyšnių šventėje. O išvardyti jų visų neįmanoma.

Tai ne vien džiazo žvaigždė Petras Vyšniauskas, kuris padovanos koncertą. Skulptorius Juozas Vyšniauskas drauge su Žagarės medžio drožėjais surengs parodą, istorikė Audronė Vyšniauskienė - paskaitą apie senąsias Europos, Lietuvos ir Žagarės kapines, filmą „Gamta be sienų" pristatys autorius Vytis Jankevičius ir redaktorė Rokaitė Vyšniauskienė, humoro grupė „Skruzdėlynas", vadovaujama režisierės Janinos Vyšniauskienės, padovanos geros nuotaikos dozę.

Šeštadienį Žagarės dvaro parke bus surengtas koncertas „Vyšniauskai ir jų draugai", kuriame dalyvaus Edita Mildažytė-Vyšniauskienė, Ovidijus Vyšniauskas, diksilendas „DixXband", Augustė, duetas Walters & Kazha iš Latvijos, kiti atlikėjai. Vėliau šventės dalyvių laukia diskoteka su Raminta Vyšniauskaite-GreenCat.

Be koncertų, šventės organizatoriai žada gausybę kitų renginių. Tai - Vyšninė olimpiada, maratonas „Vyšnių rinkimas", Baltijos senjorų futbolo turnyras, žirgų konkūras Vyšnių festivalio taurei laimėti ir netgi improvizacija „Nuotykiai Vyšnių karalystėje".

Visą šventės programą galima rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių