Prezidentė sveikina keičiančius ne tik verslą, bet ir visuomenę

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė atidarė didžiausią Baltijos šalyse progreso konferenciją „Login“. Dvi dienas truksiantis renginys po vienu stogu sutalpins daugiau nei 3 tūkst. dalyvių ir per 70 pranešėjų.

Prezidentė padėkojo už tokį šeimos ir bendruomenės sukūrimą, kokį matome „Login“ vaidmenyje. „Džiugu, kad net 3 tūkst. bilietų išparduota – tai yra tiek, kiek jūsų dalyvaus, o jūsų bendruomenė yra gerokai didesnė, ir auga kasdien. Todėl dar kartą sveikinu jus, kurie sugebate daryti įtaką, norite daryti įtaką ir keisti ne tik verslą, bet ir visuomenę“, – atidarymo metu kalbėjo D. Grybauskaitė.

„Kūrybiškumas ir inovacijos – Lietuvos pažangos variklis. Kas savaitę mūsų šalyje sukuriama po naują pradedantį verslą, turime sparčiausią interneto ryšį ir gausiausią išsilavinusių žmonių būrį visoje Europoje. Išnaudokime šias galimybes, būkime matomi pasauliniuose naujų technologijų vandenyse ir kurkime modernios Lietuvos istoriją“, – pridūrė Prezidentė.

„Ši konferencija išaugo iš labai mažo susibūrimo. Dabar ji apima įvairias temines sritis nuo politikos iki medicinos. Džiaugiamės, kad „Login“ įgauna naujo svorio. Tai rodo ir tai, kad pati prezidentė atidarė konferenciją. Visada, planuodami programą, orientuojamės į išskirtines asmenybes. Šiemet tai tai yra Steve`as Wozniakas, kuris turbūt šiuo metu pasaulyje yra svarbiausias žmogus, keičiantis taisykles. Kartu su Steve`u Jobsu jis įkūrė „Apple“ kompaniją. Jis padiktavo ir pagrindinę temą – taisyklių keitimą“, – teigia Arnoldas Rogoznyj, „Login“ konferencijos sumanytojas ir vadovas.

 

Tuo metu viešoji įstaiga „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas pažymi, kad ši mugė yra bandymas statyti tiltus – „šįkart investuotojai atvyksta pas mus, o rudenį mes važiuosime į Stokholmą, Londoną prisistatyti, ir toliau tiesti tiltus“.

„Mums svarbu pritraukti talentų iš Baltarusijos, Ukrainos. Tai puiki galimybė įtraukti ir mūsų talentus. Dėl tokių renginių sugrįš mūsų talentų, kurie šiandien išsibarstę po pasaulį. Ekonomika, kuri gimsta čia, „Login“ konferencijoje, tikrai keičia ir ateityje dar labiau keis Lietuvą“, – įsitikinęs P. Lukauskas.

Šių metų konferencijoje apie pirmąją žmonių misiją į Marsą kalbės „Mars One“ įkūrėjas Basas Lansdorpas. Apie tai, kad elektros lemputė gali tapti prietaisu, perduodančiu duomenis belaidžiu būdu, pasakos Haraldas Haasas, apie drąsias reformas šalyje kalbės Gruzijos teisingumo ministro pavaduotojas Giorgijus Vashadzė, apie bendruomenės vaidmenį sprendžiant sudėtingas viešojo sektoriaus problemas – JAE strateginio planavimo ekspertas Noahas Rafordas, įžvalgomis, kaip atliksime mokėjimus jau visai netolimoje ateityje, dalinsis „PayPal Developer“ tinklo vienas vadovų Corradas Tomassonis ir kt.

Dvi dienas truksianti konferencija šiais metais organizuojama 7-ąjį kartą. Savo istoriją ji pradėjo 2007 m., kaip Lietuvos tinklaraštininkų konferencija. Praėjusiais metais „Login“ pritraukė daugiau kaip 3 tūkst. lankytojų.

Į šiųmetę konferenciją išsparduoti visi bilietai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių