Kuriama auksinė Kate Moss skulptūra

Jos atvaizdas jau buvo įamžintas bronzoje, ant drobės, fotografijose. Ilgą laiką mados dievaitė Kate Moss buvo laikoma mėgstamiausiu paparacių grobiu. Dabar aukštosios mados podiumų modeliui kaip kokiai Egipto faraonei bus sukurta aukso skulptūra.

Naujasis brangus Kate Moss atvaizdas bus eksponuojamas Didžiosios Britanijos muziejuje. Pirmą kartą auksinė skulptūra viešai bus parodyta spalio mėnesį, skelbia „The Daily Mail".

34 metų manekenės skulptūra muziejuje puikuosis šalia kitų tautos pasididžiavimo simbolių - Afroditės bei karalienių atvaizdų.

Manoma, kad visa Kate skulptūra kainuos apie 1,5 mln. svarų sterlingų. Kol kas muziejus pademonstravo tik mažytę dalį skulptūros, nenorėdamas atskleisti viso paslapties šydo.

Statula, pavadinta „Sirena", vaizduos Kate Moss, atliekančią jogos pratimus. Sklinda kalbos, kad auksinė modelio skulpūra bus didžiausia nuo senovės Egipto laikų. Ji bus išlieta iš gryno aukso, tačiau kadangi bus tuščiavidurė, tai svers apie 50 kilogramų - panašiai, kiek ir pati Kate.  

Nuotraukose: skulptoriaus Marco Quinno kūrinys - iš bronzos pagaminta Kate Moss skulptūra, padengta baltais dažais yra 3,3 metrų aukščio. Manoma, kad auksinė statula bus labai panaši į bronzinę.

Ekspertai tvirtina, kad 1,5 mln. svarų sterlingų skulptūros vertė dar labiau pakiltų, jeigu kada nors ji būtų parduota aukcione.

Auksinė Kate Moss skulptūra bus eksponuojama Didžiosios Britanijos muziejuje nuo spalio 4 iki sausio 25 dienos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių