Juodai balta fotografija Kirgizijoje

Jeigu kada nors lankysitės Kirgizijoje, ir jums reikės nusifotografuoti fotoateljė, būtina šį tą žinoti iš anksto.

Du alpinistai iš Lietuvos - Audrius Peseckas ir Mindaugas Leskauskas, pernai kopę į Pamyro kalnų viršūnes, Ošo mieste nusprendė nueiti į fotoateljė ir įamžinti savo veidus po sunklaus kopimo į Lenino viršukalnę.

„Manėme, kad tai bus romantiškas nuotykis - sena fotoateljė, senas fotografas, dirbantis su vos ne antikvariniu fotoaparatu ant ratukų. Nieko panašaus neradome, bet tai, ką patyrėme, stebina iki šiol", - sakė Audrius Peseckas.

Pasirodo, jaunas vaikinukas, dirbantis fotoateljė, fotografuoja su pačiu paprasčiausiu skaitmeniniu fotoaparatu. Jis pasiteiravo alpinistų, kokios nuotraukos reikalingos. „Nusprendėme, kad tiks dokumentinės nuotraukos. Buvome apsirengę paprastai, su sportiniais marškinėliais. Labiausiai norėjosi įmažinti veidus ir po kopimo į kalnus pailgėjusias šukuosenas. Patys sau atrodėme šiek tiek panašūs į vietinius kirgizus", - juokdamasis pasakojo alpinistas Audrius.

Fotografas dar pasitikslino, ar reikia spalvotų nuotraukų, ar juodai baltų. Audrius pasirinko spalvotą, o jo kolega Mindaugas paprašė juodai baltos fotografijos.

Kai atėjome atsiimti nuotraukų, pirmiausiai pagalvojome, kad darbuotojai ką nors supainiojo. Mano garbanos buvo gerokai „apkarpytos". Bet kai Mindaugas pamatė save, neteko žado", - sakė A. Peseckas.

Alpinistas M. Leskauskas nuotraukoje taip pat buvo gerokai „apkarpytas", bet svarbiausia - „aprengtas" juodu kostiumu ir baltais marškiniais. Pasirodo, Kirgizijoje tai reiškia - juodai balta fotografija.

„Štai koks visagalis „fotošopas", - juokėsi alpinistas Audrius Peseckas.

Vaizdą galite matyti nuotraukoje. Mindaugas – kairėje, Audrius – dešinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių