Indijos lėktuvus valdo girti pilotai

Maždaug 50-čiai Indijos pilotų kasmet uždraudžiama pakilti į orą, nes jie vartoja alkoholį prieš skrydį. Tokius Indijos civilinės aviacijos vadovybės pateiktus duomenis skelbia naujienų agentūra „Reuters".

Šeštadienį buvo atšauktas skrydis iš Indijos sostinės Delio į šalies rytuose esantį miestą Patną po to, kai pilotui atlikus testą nustatytas girtumas. Apie galimai girtą pilotą pranešė lėktuvo įgulos nariai.

Pasak Indijos civilinės aviacijos generalinio direktoriaus, tikrinant lėktuvų pilotus nuolat aptinkama tokių, kurie yra apsvaigę nuo alkoholio.

Civilinės aviacijos taisyklės draudžia pilotams ir lėktuvo įgulai vartoti alkoholį likus mažiau nei 12 valandų iki skrydžio.

„Mes gaudome tuos pilotus, kurie reguliariai vartoja alkoholį. Tą daro ir oro linijos, - teigė oficialus Indijos civilinės aviacijos atstovas. - Reikalavimas nevartoti alkoholio prieš skrydį visiems įgulos nariams yra privalomas, ir oro linijos griežtai baudžia prasižengusiuosius".

Nustačius piloto girtumą, jis pašalinamas iš pareigų trims mėnesiams. Jeigu tai pasikartoja dar kartą, pilotas praranda licenziją.

Indija yra viena iš pasaulio šalių, sparčiai plėtojanti aviaciją ir siūlanti naujų oro linijų paslaugas. Šalyje yra apie 4,5-5 tūkstančiai komercinių pilotų. Dar apie 2,5 tūkstančio yra ruošiami tapti pilotais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių