Gruzijoje gimusi Katie Melua koncertuos Vilniuje

Jau spalio mėnesį Lietuvoje koncertuos Katie Melua, garsaus romantiško hito „Nine Million Bicycles" atlikėja. Iš Gruzijos kilusi daugiausiai įrašų parduodanti britų atlikėja moteris, kurios muzika žavi puikia lengvo džiazo, bliuzo ir pop stilių derme, jau spalio 13 d. koncertuos Vilniuje, „Utenos pramogų arenoje". Bilietus į koncertą, kurį galės išvysti tik 3 tūkst. gerbėjų, bus galima įsigyti nuo rugpjūčio 25 dienos.

Sėkmės sulaukė jau pirmi įrašai

Katie gimė Gruzijoje, iš kurios dar vaikystėje su tėvais išvyko į Belfastą (Airija), o vėliau persikėlė į Londoną. Britų meno mokykloje Katie studijavo muziką. Būtent šioje menų mokykloje ją pastebėjo muzikos prodiuseris Mikas Battas, kurį sužavėjo unikalus Katie balso tembras. Su šiuo prodiuseriu Katie įrašė pirmąjį savo albumą „Call Off The Search", kuris netrukus užkopė iki pirmosios vietos Jungtinės Karalystės topuose ir puikavosi pirmuosiuose populiariausių albumų dešimtukuose visoje Europoje. Didžiojoje Britanijoje tapęs šešis kartus platininiu pirmasis Katie albumas visame pasaulyje buvo parduotas didesniu nei 3,5 milijonų kopijų tiražu. Devyniolikmetė Katie tapo tikra žvaigžde.

2005 metais įrašytas antrasis albumas „Piece by Piece" ir pirmasis jo singlas „Nine Million Bicycles" sulaukė svaiginančios sėkmės visoje Europoje ir už jos ribų. Jau kitais metais šio albumo sėkmė pavertė Katie daugiausiai įrašų visame pasaulyje pardavusia atlikėja moterimi iš Europos.

Katie nerimauja dėl konflikto Gruzijoje

Nors Katie ir jos šeima 2005 metais tapo Didžiosios Britanijos piliečiais, pati Katie sako vis dar jaučianti stiprų ryšį su savo tėvyne ir ten gyvenančiais giminaičiais. Paauglystėje svajojusi tapti istorike arba politike Katie sako: „Aš tvirtai tikėjau, kad sugebėčiau atnešti taiką pasauliui, jei tik valdyčiau jį".

Išgarsėjusi daina apie milijonus dviračių Pekine Katie išgyvena dėl Pekino Olimpinių žaidynių metu prasidėjusio karo jos gimtojoje Gruzijoje. „Nejaugi kažką įmanoma išspręsti karu?", - sako Katie, asmeniškai išgyvenanti dėl savo mamos ir brolio, esančių Tbilisyje. Ji tikisi, kad karinis konfliktas baigsis kuo greičiau.

Labdaringa veikla ir rekordai

Šiandien 23 metų amžiaus Katie Melua yra ne tik daugiau nei 9 milijonus savo muzikos įrašų pardavusi dainininkė, puikaus balso tembro savininkė, bene viena patraukliausių moterų pop ir džiazo muzikos scenoje, bet ir aktyvi visuomenės veikėja. Ji yra tarptautinio aljanso „Gelbėkit vaikus" ambasadorė, dalyvavo N. Mandelos kampanijoje prieš AIDS Pietų Afrikoje. Katie atliekama muzika yra pelniusi gausybę apdovanojimų: tarp jų Pasaulio muzikos apdovanojimas (World Music Award), Auksinės kameros apdovanojimas (Golden Camera Award), du Vokietijos „Echo" apdovanojimai. Be to, Katie jau įrašyta į Gineso rekordų knygą, kaip giliausiai po vandeniu koncertavusi atlikėja. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių