Amerikiečių pensininkų namus okupavo skunkai

Po mėnesį trukusios viešnagės pas vaikus grįžusi amerikiečių pensininkų pora aptiko, kad jų namus okupavo skunkai.

Pro palinktą pravirą langą į Floridoje, Palm Bėjuje, esantį namą susikraustė maždaug 10 gyvūnų. Gauruoti nenaudėliai pasklido po visą būstą – pateko į ventiliacijos angą, priteršė skalbinių džiovyklėje, sienose išrausė tunelius, pragraužė virtuvės spinteles ir apkramtė orkaitės laidus.

Pensininkai išsigando, kad jiems gyvūnai gali įkasti, rašo floridatoday.com.

„Sėdėjau gerdama kavą ir pamačiau penkis jų vaikščiojančius po mano virtuvę. Norėjau atsisėsti ant valgomojo stalo. Buvau išsigandusi. Norėjau užsilipti kur nors aukščiau“, – pasakojo 77-erių Stephanie Palieri.

Pora, kuri gyvena tik iš socialinių pašalpų, visas santaupas išleido kelionei pas šalies šiaurėje gyvenančius vaikus. Taigi jie neturėjo pinigų sumokėti žvėrelių medžiotojui, kad šis išgaudytų namą užplūdusius skunkus.

„Tai pirmas kartas, kai viename name mačiau tiek skunkų“, – teigė laukinių žvėrelių medžiotojas Jamesas Deanas.

Vietos verslininkai ir gyventojai, sujaudinti pensininkų istorijos, pasiūlė savo pagalbą.

J. Deanas vieną skunką užspeitė džiovykloje ir pagavęs paleido miške. Jis vis dar bando pagauti likusius devynis gyvūnėlius. Už jo paslaugas porai mokėti nereikės.

Palm Bėjaus policijos departamento pareigūnai patikrino, ar poros namas vis dar tinkamas gyventi. Jis jau buvo išvėdintas, o kvapas – vos juntamas.

Tačiau dar reikia sutaisyti namo sienas, vis dar neveikia džiovyklė. Be to, retkarčiais vis dar galima pastebėti po dribsnius spintelėje besikuičiančius skunkus.

„Tai turi būti mūsų linksmieji metai. Dabar mums nelinksma, tačiau turime daug draugijos“, – sakė S. Palieri.


Šiame straipsnyje: skunkasskunkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių