Vilniuje – pirmieji nepilnamečių mamų globos namai

Šią savaitę Vilniuje pradėjo veikti pirmieji Lietuvoje nepilnamečių mamų globos namai „Užuovėja“. Jie įsikūrė Naujojoje Vilnioje.

Čia jau apsigyveno viena jauna mama su savo kūdikiu. Namai iš viso galėtų priimti 15 nepilnamečių mamų, praneša Lietuvos radijas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovė Lina Bušinskaitė sako, kad čia galės apsigyventi tos nepilnametės, kurios pačios nori auginti savo vaikus, tačiau neturi galimybių ir vietos, kur gyventi.

„Šis centras buvo atidarytas siekiant, kiek galima labiau sumažinti vaikų iki 3 metų skaičių, kurie patenka į globos įstaigas, kitaip tariant, kad kuo daugiau vaikučių augtų su savo mamomis.

Dabartinė situacija rodo, kad dažnai problemų kyla, kai globos namuose auganti nepilnametė susilaukia kūdikio – tuomet ji yra atskiriama nuo vaiko. Kūdikis apgyvendinamas kūdikių namuose, o mama lieka toliau gyventi vaikų globos namuose“, – teigia L. Bušinskaitė.

Statistika rodo, kad pastaraisiais metais nepilnamečių mamų mažėja, tačiau dalis jų kasmet būna atskirtos nuo savo naujagimių, nes neturi galimybių jų auginti – tokio sprendimo nepalaiko artimieji arba nepilnametės pačios auga globos namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių