Vilniaus vicemeras R. Adomavičius: aš neėmiau kyšio

Kyšininkavimu įtariamas Vilniaus miesto vicemeras Romas Adomavičius spaudos konferencijoje gynėsi neėmęs kyšio, tačiau patvirtino, jog pareigūnai jo rankinėje rado keliasdešimt tūkstančių litų.

Gynėsi kaltinimų

Pranešta, kad ketvirtadienį korupcines bylas tiriančios Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai lankėsi sostinės savivaldybės įmonėje „Vilniaus vandenys“.

„Jūs žinote daugiau už mane. Vakar vakare įmonėje apsilankė pareigūnai, kurie atliko procedūras, kad gautų juos dominančią medžiagą. Kai jie pasakė, kad pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešųjų pirkimų konkursų, kurie susiję su nuotekų tvarkymu ir vandens tiekimu nutolusioms miesto teritorijoms - Trakų Vokei, Grigiškėms. Nedalyvauju tose procedūrose. Nežinau, kokia tiksliai yra situacija. Informacija yra tokia, kad skirta mažai lėšų, o projektų yra daug. Buvo taip, kad pirmiausia derinome planus, ką reikia atlikti, o tada – kokių sumų reikia. Iš pradžių atrodė, kad trūksta 20 milijonų litų“ – pasakojo vicemeras R. Adomavičius.

Anot jo, pareigūnus domino dokumentai susiję su šiais planais. R. Adomavičius teigė, kad įtarimai jam kol kas nėra pareikšti.

„Šiandien parašiau pareiškimą pagal rinkimų įstatymą. Kadangi liko tik dvi savaitės iki rinkimų, norėčiau jiems atsidėti ir nusišalinti nuo pareigų. Tačiau norėčiau pažymėti, kad vicemeras jokių sprendimų viešųjų pirkimų konkursuose nepriima“, - sakė jis. Vicemero teigimu, jis nėra diskutavęs su sprendimus viešuosiuose pirkimuose atliekančiais asmenimis minėtais klausimais.

Vicemeras tikino, kad pagal Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) taisykles jis privalo sustabdyti savo narystę partijoje ir sieks tai padaryti.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gavo prokurorų prašymą panaikinti sostinės vicemero socialdemokrato R. Adomavičiaus teisinę neliečiamybę. Taip penktadienį per VRK posėdį pranešė jos pirmininkas Zenonas Vaigauskas. Klausimą dėl R.Adomavičiaus imuniteto planuojama svarstyti kitame posėdyje antradienį.

Paimta didelė suma

R. Adomavičius nuo platesnių komentarų atsiribojo, motyvuodamas tuo, kad vyksta tyrimas. Vis dėlto meras teigė, kad kyšio neėmė. Vicemeras svarstė, kad šis skandalas gali būti susijęs su rinkimais. Atsiribodamas nuo kaltinimų socialdemokratas pakartojo, kad viešųjų pirkimų konkursuose sprendimus lemia kiti žmonės.

„Ta kompanija, kuri įtariama davusi kyšį, laimėjo konkursą, nes pasiūlė mažiausią kainą“, - sakė jis.

Socialdemokratas pripažino, kad pareigūnai iš jo kratos metu paėmė didelę sumą grynaisiais. R. Adomavičiaus teigimu, šie pinigai yra jo asmeninės lėšos, skirtos LSDP rinkimų kampanijai. Be grynųjų iš R. Adomavičiaus kabineto buvo paimtas asmeninis kompiuteris ir įvairios duomenų laikmenos.


Šiame straipsnyje: Romas AdomavičiusSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesa

tiesa portretas
Aj, man neidomu. Vis tiek neketinau balsuoti uz sita partija. Balsuosiu uz tvarkiecius. Jie dar nebuvo valdzioje, nera tokie sugadinti

2

2 portretas
kur gi tu imsi.. niekas nieko neima.. abonentas irgi neima.. fui, kokie gi kvaili musu zmones uz tokius balsuodami.. kas balsuojat uz zuokus, galit iskart taupyt pinigus ju machinacijoms apmoketi..

UŽ GROTŲ ILGAM TOKIUS

UŽ GROTŲ ILGAM TOKIUS portretas
VISUS SUSODINTI SU TURTO KONFISKAVIMU, KAD KITI NENORĖTŲ DERINTI, TŲ SAVO PLANŲ TIPO TAUTAI. PADARYKIT IKI GALO VISUS TOKIUS POLITIKUS DEMAGOGUS, MELAGIUS, KYŠININKUS, AFERISTUS.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių