Sostinė atsisveikina su poetu M. Martinaičiu

Gausus būrys tautiečių sekmadienį traukia į Šv. Jonų bažnyčią pagerbti penktadienį mirusio poeto Marcelijaus Martinaičio atminimo.

Pagarbą poetui atidavė ir nemažai politikų. Negalėję į bažnyčią atvykti prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas atsiuntė vainikus.  Paskutinį kartą su poetu atsisveikinti atvyko ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, sveikatos reikalų ministras Vytenis Povilas Andriukaitis, Seimo kancleris Jonas Milerius.

Bažnyčioje būriavosi ir prisiminimais apie poetą M.Martinaitį dalijosi kolegos iš Rašytojų sąjungos, taip pat – bendražygiai iš Sąjūdžio: Romualdas Ozolas, Zigmas Vaišvila ir kt.

Poeto gedi žmona Gražina, dukra Eglė, žentas Artūras Skučas. M.Martinaitis turėjo keturis anūkus ir du proanūkius.

Atsisveikinti su poetu Šv. Jonų bažnyčioje Vilniuje galima sekmadienį nuo 10 iki 22 val., pirmadienį – nuo 9.00 iki 13.30 val. Pirmadienį 10 val. bus laikomos Šv.Mišios. Karstas bus išneštas pirmadienį 14 val. Laidotuvės - Antakalnio kapinėse Vilniuje.

77 metų M.Martinaitis mirė balandžio 5 dienos vakarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gaila

gaila portretas
puiki M.Martinaicio kuryba. Rasytojas is didzios raides

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
''Tau ačiū,Tėvyne, už kalbą./Tau ačiū už darbą./Už nuovargį ačiū.//Tau ačiū,kad Nemunas teka,/už mėlyną bangą rugių,/tau ačiū už drobės išbalintą taką,/kad gyvas rytais pabundu.//Tau ačiū,kad gyvas,/kad šičia numirsiu,/Tau ačiū už vieškelių šviesą.../Tau ačiū už tai,/kad mane tu pamirši,/ suarsi mane ir apsėsi...''M.MARTINAITIS O Jums,mylimas POETE,ačiū,kad buvote ir liekate.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių