Po policijos langais piketavusiems drąsuoliams gresia nemalonumai

Po vakar Kaune surengto piketo „Ar kriminalinė policija auklėja mergaitę“, jo dalyviams ir organizatoriams gresia nemalonumai. Policija užfiksavo, kad prie Kauno apskrities policijos centrinio pastato buvo susirinkę 22 žmonės, tad piketą buvo būtina derinti su savivaldybe. Raštiškas leidimas piketuoti nebuvo išduotas.

Gresia bauda arba areštas

„Šiuo metu tikslinamos aplinkybės. Tik po to bus sprendžiama, ar patraukti atsakomybėn piketo organizatorius ir dalyvius“, – sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius.

Nesankcionuotu piketu įvardyto susibūrimo dalyviams ir iniciatoriams gresia nuo 500 iki 2 tūkst. litų bauda arba areštas iki 30 parų.

Antradienio vidurdienį piketas po policijos langais surengtas Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters 9 gimtadienio proga. Piketuotojai reikalavo sužinoti, kaip šiuo metu gyvena mergaitė.

Nustebo, kad užkliuvo policijai

Piketą organizavusio „Drąsiaus kelio“ judėjimo oficiali vadovė Audronė Skučienė portalui 1kaunodiena.lt trečiadienį teigė esanti nustebusi, jog užkliuvo policijai.

„Gal vienu metu per piketą ir buvo daugiau nei 15 žmonių, nes miesto centre būna daug praeivių”, – bandė skaičiuoti moteris, priminusi, jog piketui, kuriame dalyvauja iki 15 žmonių, leidimo nereikia.

Viena piketo iniciatorių Irena Malinauskienė portalui 1kaunodiena.lt taip pat tvirtino, kad pikete dalyvavo ne daugiau kaip 15 žmonių.

„Paskaičiuokite nuotraukose, kiek žmonių stovi su plakatais. Tie, kurie stovi be plakatų, nėra piketo dalyviai. Jie yra stebėtojai, kitaip sakant, žiopliai. Mes gi neturim teisės stumdyti, varinėti prie mūsų sustojusių praeivių, žurnalistų“, – aiškino I. Malinauskienė.

Ji pridūrė, jog apie piketą raštu iš anksto informavo policiją, o į savivaldybę, jos nomone, pakako kreiptis telefonu.

Apie piketą reikia pranešti

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Vygaudo Molio, į kurį reikia kreiptis dėl leidimų viešiems renginiams Kaune, referentė teigė, jog dėl šio piketo buvo kreiptasi, tačiau žodžiu, o ne raštu, kaip privaloma.

„Prieš pat renginį į priimamąjį paskambino kažkokia moteris iš „Drąsiaus kelio“ judėjimo ir pasakė, kad prie policijos organizuoja susirinkimą“, – sakė savivaldybės atstovė.

Pagal pernai įsigaliojusią naują tvarką, susirinkimo organizatoriai ne vėliau kaip prieš 5 darbo dienas iki numatyto renginio dienos privalo pateikti savivaldybės administracijos direktoriui ar jį pavaduojančiam asmeniui rašytinį pranešimą apie organizuojamą susirinkimą, kuriame dalyvaus daugiau kaip 15 žmonių.

Jeigu dalyvauja mažiau žmonių, apie organizuojamą susirinkimą savivaldybės administracijos direktoriui ar jį pavaduojančiam asmeniui reikia pranešti laisva forma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ulo

Ulo portretas
Užjudino kompleksuotą mešką :)

dr. Jonas Ramanauskas

    dr. Jonas Ramanauskas  portretas
As manau, kad policijai labiausiai nepatiko tas, anot Algirdo Mykolo Brazausko, skuduras. Jiems labiau patiktu raudonas skuduras su pjautuvu ir kuju. Taigi pagal ta ideologija policija ir veikia. Kodel taip sakau? Ogi todel, kad policija Klonio gatveje suprlese Lietuvos trispalve ir nebuvo nubausti ! ! ! Taigi yra pagrindo teigti, kad jie nekencia Lietuvos trispalves veliavos ir todel prikabiauja prie mitingo dalyviu. Mitinguotojai NORI ZINOTI, kaip gyvena pagrobta, isniekinta ir sutrypta Klonio mergaite.... ir jie turi tam Konstitucine teise..... kuria policija NORI SUTRUPTI!

Ojojoi

Ojojoi portretas
Vargeli mano, moterėlės ir diedukai. Jau tikriausiai nebesuprasit, kaip apgailėtinai jūs atrodot su tais violetiniais balionėliais.
VISI KOMENTARAI 86

Galerijos

Daugiau straipsnių