Paminklui apsaugoti bus įrengta vaizdo kamera

Lapkričio mėnesį Kauno Ramybės parke nuo vagių nukentėjo paminklas Kovotojų už Lietuvos laisvę motinai. Norint išspręsti šią problemą – prie paminklo įrengta vaizdo stebėjimo kamera.

Kamera įrengta taip, kad būtų matomas paminklas ir visa aplink esanti aplinka. Vaizdo stebėjimo kamera pajungta į bendrą stebėjimo sistemą, todėl paminklo aplinką visą parą stebi budintys pareigūnai. Tamsiu paros metu paminklą ir aplinką apšviečia elektros prožektoriai.

Senosiose Kauno kapinėse, Ramybės parke, paminklas Kovotojų už Lietuvos laisvę motinai atidengtas šių metų rugpjūčio 22-ąją. Jau rugsėjo pradžioje nuo jo dingo dvi varinės detalės. Lapkritį nuo paminklo nuplėštos aštuonios marmurinės plokštės, sugadintas bendras estetinis paminklo vaizdas.

Paminklas kapinėse pastatytas Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga iniciatyva. Sąjunga kelerius metus rinko aukas paminklui. Monumentas Kaune iškilo už lėšas, kurias paaukojo keli šimtai privačių piliečių iš Lietuvos ir užsienio lietuvių bendruomenių.

Paminklo autoriai - skulptorius Vidmantas Gylikis ir architektai Jonas Anuškevičius bei Vytenis Izokaitis.


Šiame straipsnyje: paminklas Motinaivandalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių