Nuo rugsėjo Vilniuje brangsta šiluma ir karštas vanduo

Nors Vilniaus miesto savivaldybės atstovai teigė, jog jau įgyvendinti keli sprendimai, leisiantys dar šį sezoną sumažinti šildymo kainas, bet įvyko priešingai. Šilumos kaina gyventojams, kuriems šilumą tiekia uždaroji akcinė bendrovė „Vilniaus energija“, padidės apie 10 procentų.

2012 metų vasario mėnesį už 1 kilovatvalandę vilniečiai mokėjo 1,05 lito. Rugsėjo mėnesiui patvirtinta nauja kaina – 1,17 Lt/kWh.

Taip pat didėja ir karšto vandens kainos. Nuo rugsėjo sostinės gyventojai mokės po 21,89 Lt už kubinį metrą. Vasarį toks kiekis karšto vandens kainavo 20,88 Lt.

Vilniaus miesto taryba pritarė 50 MW biokuro katilo statyboms vienoje iš sostinės katilinių. Tai, anot projekto autorių, turėtų sumažinti šildymo kainą gyventojams 5 procentais. Be šio projekto minima atliekų rūšiavimo ir deginimo gamyklos statyba, kuri leistų iš viso šildymo kainą sumažinti dešimčia procentų.

Tiek pat, deja, per pastarąjį pusmetį šilumos kaina padidėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na jo

na jo portretas
pašnekejom pasvarstem, pabumbejim ir nutarem DAAAR padidinti kainas...

murzilka

murzilka portretas
maziau praustis reikia prakaito kvapas dabar net madinga.

energija

energija portretas
dziaukites vilnieciai mes matome kad dar pinigeliu pakankamai turit lietuviai saskaitose,tad stenksimes vis branginti labiau kol liks tik ant sudziuvusios duonos ir ubagienei.patarimas nusijimkit pinigus nuo saskaitu ir valdzia su bankininkais nebegales apskaiciuoti kiek viska dar branginti,nesiuskite pinigu i lietuva nes nuo didejancio pinigu srauto valdziai dar labiau pavydas ir kyla noras zut but atimt bet kokia kaina.as nebalsuosiu nerinksiu nieko i valdzia daugiau.SUNYS DAUNAI GEJAI KGB TARNAI IR GAZPROMO SUBYNLAIZIAI VOOON Y SIBIRA MIRTI
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių