Nori Kaune rengti tarptautinį klasikinės muzikos konkursą

Svarstoma Kaune rengti tarptautinį klasikinės muzikos konkursą „Kaunas sonorum“, kuriame dalyvautų talentingi muzikos mokyklų mokiniai.

Skaičiuojama, kad Kaune yra šešios muzikos mokyklos, kurių mokiniai iš konkursų užsienyje grįžta su nugalėtojų prizais ir diplomais, dažnai laimi pirmąsias vietas.

„Kai kurie vaikai neturi pinigų, todėl ir neišvyksta į tarptautinius konkursus, važiuoja tik turtingesnių tėvų vaikai. Instrumentų srityje esame atsilikę, bet kokybės – tikrai ne. Konkursas, vykstantis Kaune, sudarytų galimybę dalyvauti ir nepasiturinčių tėvų vaikams.

Manau, kad šiame konkurse dalyvautų apie 500 atlikėjų, tiek jų būna ir kitose šalyse vykstančiuose konkursuose“, – sakė A. Kačanausko muzikos mokyklos direktorius Arūnas Kigas.

Direktorius pabrėžė, kad šiame konkurse turėtų būti propaguojama nacionalinė muzika. Vienas iš atliekamų kūrinių esą turėtų būti savo šalies kompozitoriaus.

Konkurse galėtų dalyvauti talentingi muzikos mokyklų 6–19 metų fortepijono, styginių, pučiamųjų instrumentų, akordeono ir solinio dainavimo klasių mokiniai.

„Remiu šią iniciatyvą. Gabūs vaikai, dalyvaudami konkurse gali pasitikrinti, kiek jie pasiekė, kaip atrodo greta kitų šalių atlikėjų“, – trečiadienį sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorė Edita Gudišauskienė.

Ji pridūrė, kad svarstant kitų metų miesto biudžetą bus atkreiptas dėmesys į šią iniciatyvą. 


Šiame straipsnyje: muzikakonkursas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių