„Maximoje“ pirktuose saldainiuose moteris rado kirminų (papildyta)

Portalo skaitytoja Jurga penktadienio rytą draugiškai nusiteikusius kolegas pavaišino griliažo saldainiais. Vos tik juos išvyniojus – galvelę iškišo kirminas.

Gimtadienį šventusi kaunietė pasakoja, kad šie gardėsiai, kuriuos teko išmesti į šiukšlių dėžę, buvo pirkti Kaune, parduotuvėje „Hyper Maxima“ (Savanorių pr. 255), prieš maždaug savaitę. Apie pusę kilogramo sveriamų saldainių, pagamintų bendrovės  "Naujoji rūta", moteris laikė spintelėje. Pirkdama juos į galiojimo laiką neatsižvelgė.

„Griliažiniai saldainiai - tai gaminys, kuriame negali būti kirminų, nes jis apdorojamas aukštoje - 200 laipsnių -  temperatūroje. Juose įsiveisti kirminai gali tik laikant saldainius netinkamose sąlygose, jei netoli yra užkrėstos kruopos ar miltai. Gyviai gali migruoti prekybos centruose ar namuose", - pasakojo bendrovės "Naujoji rūta" specialistė kokybei ir naujiems gaminiams Alma Maksimovienė. Specialistė spėliojo, kad galbūt kirminai į saldainius galėjo patekti gerai neišvalytose prekybos centruose esančiose dėžėse ir pataria, prieš perkant produktus, nepamiršti pažiūrėti į jų galiojimo laiką.

Pirkėja nusprendė šią informaciją paskelbti viešai, mat nori įspėti ir kitus vartotojus, kokių staigmenų galima rasti parduotuvėje pirktuose gaminiuose.  Ponia Jurga apie radinį informavo Kauno miesto valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą. "Šiuo metu inspektoriai yra išvykę į objektą ir tiria pranešėjos skundą. Rezultatų dar negaliu komentuoti", - penktadienio popietę sakė tarnybos Maisto skyriaus vedėjo pavaduotoja ir maisto produktų inspektorė Danguolė Grigalevičienė.

Prekybos tinklo „Maxima“ Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė tikina, kad tokie radiniai yra būdingi tam tikrais sezonais. „Rudenį, o šiemet jis buvo labai šiltas, paūmėja kirminukų saldainiuose ar kruopose atsiradimas“, - atstovė teigė, kad tokie radiniai yra didelė problema kiekvieną rudenį.

L.Muižienė prašo pirkėjų, radusių gyvius maisto produktuose, netylėti: įvardinti tikslią datą ir parduotuvę, kada buvo įsigyti produktai. Tuomet lengviau bus ištirti, kurioje grandyje – gamintojų, tiekėjų, prekybos salėje ar pirkėjo namuose – šie gyviai galėjo atsirasti.


Šiame straipsnyje: kirminaisaldainiaikandys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių