L.Gubaidulinos koncerte – laikui nepavaldžios arijos

Ne tik klasikinės, bet visų, geros muzikos gerbėjų sostinėje balandžio 28 d. laukia išskirtinis muzikinis susitikimas – operos solistės Lilijos Gubaidulinos rečitalis.

„Nebūtina vaidinti šiukšlių dėžėse, kad opera taptų šiuolaikiška, nors dėl išties reikšmingos idėjos turbūt sutikčiau dainuoti net stovėdama ant galvos“, - yra sakiusi L. Gubaidulina. 

Tačiau stotis ant galvos kovojant dėl klausytojų meilės jai Lietuvoje neteko. Daugelis šalies melomanų dainininkės talentą įvertino pernai, Lietuvos televizijos muzikinio projekto „Triumfo arka“ metu. Lilija Gubaidulina tapo šio projekto nugalėtoja.

Tai – toli gražu ne didžiausia scena, kurioje yra tekę koncertuoti L. Gubaidulinai.Tadžikistane užaugusi totorių kilmės operos solistė studijavo Archangelske bei Tatarstane, vėliau dirbo Kazanės operos ir baleto teatre, kur buvo laikoma vienu ryškiausių jaunų sopranų.

Į Lietuvą L. Gubaiduliną atvedė meilė: 2006 m. atvykusi koncertuoti į Vilnių, operos solistė čia sutiko savo būsimąjį vyrą.Klausytojus užburianti ne tik profesiniu meistriškumu, bet ir spinduliuojančia meile muzikai, operos solistė nuo sau artimo muzikos žanro nenutols ir Šv.Kotrynos bažnyčioje rengiamame rečitalyje.

„Koncerte skambės žinomos arijos iš operų“, - trumpai apie būsimą programą sakė L. Gubaidulina, atliksianti A.Vivaldi, W. A. Mozart, V. Bellini, G. Puccini ir kitų garsiausių kompozitorių kūrinius.

Ar rečitalio pavadinimas „Meilės vedina“ – užuomina į būsimą romantišką koncerto nuotaiką? „Mes stengsimės ją tokią sukurti“, - nusijuokė L. Gubaidulina, koncerte pasirodysianti kartu su Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kameriniu orkestru (dirigentas – Donatas Katkus). 

Nesenstantys muzikos kūriniai, įstabus balsas ir nuoširdus noras su klausytojais pasidalinti tuo, kas tikra – visa tai žada įsimintiną vakarą ne tik operos žinovams, bet visiems, norintiems prisiliesti prie laikui nepavaldžių dalykų.

Lilijos Gubaidulinos rečitalis „Meilės vedina“ – Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje balandžio 28 d. 19 val.


Šiame straipsnyje: Lidija Gubaidulinakoncertas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių