Kavinėje „Pašiūrė“ pasimaitinę kauniečiai atsidūrė ligoninėje

Pavalgę kavinėje keli kauniečiai atsidūrė ligoninėje. Ūmų žarnyno infekcinį susirgimą galėjo sukelti kavinės „Pašiūrė“ darbuotojų higienos normų nesilaikymas.

Kauno miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko sprendimu bendrovei „Edrapilis“ priklausanti kavinė laikinai neveikia.

Įmonę specialistai įpareigojo atlikti visų patalpų bei įrenginių valymą ir dezinfekciją, darbuotojams nurodyta pakartotinai pasitikrinti sveikatą.

Prieš tai Kauno visuomenės sveikatos centras pranešė, jog keturi suaugę žmonės kreipėsi į miesto 2-ją klinikinę ligoninę dėl ūmių žarnyno infekcinių susirgimų.

Specialistams patikrinus kavinę, buvo nustatyti pažeidimai – ant žalios mėsos tvarkymo stalo buvo laikoma žalia ir virta mėsa, kas sudarė kryžminės taršos galimybę.

Virtuvės darbo zonos buvo naudojamos ne pagal paskirtį, nepaženklinti žalios mėsos tvarkymo dubenys, naudojamasi vienomis svarstyklėmis, buvo nesilaikoma greitai gendančių produktų laikymo sąlygų. Šaldiklyje rasti sušaldyti virti ir rūkyti mėsos gaminiai (virti kiaulienos šonkauliai, virtos kiaulių kojos bei ausys, virtos dešrelės, sūdyta lašiša).Virtuvėje nebuvo dezinfekavimo bei vienkartinių nusausinimo priemonių.

Paimti geriamojo vandens, kiaulienos šonkaulių, šviežių daržovių salotų mėginiai, taip pat ploviniai nuo darbinių paviršių, kurie pristatyti į Nacionalinio maisto ir rizikos vertinimo instituto laboratoriją salmonelių nustatymui.

„Karštuoju metų laiku maistą ruošiančios įmonės turi ypač griežtai laikytis savikontrolės sistemos bei higienos reikalavimų. Ši kavinė buvo priskiriama prie mažos rizikos viešojo maitinimo įmonių. Po protrūkio bus laikoma padidintos rizikos objektu, bus sugriežtinta maisto tvarkymo kontrolė, dažniau vykdomi patikrinimai“, – teigė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos ir maisto skyriaus vyriausioji gydytoja higienistė Rita Sadūnaitė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių