Kauno gatvių duobėse pražydo pienės

Laviruoti duobėtomis gatvėmis – pakankamai sudėtinga užduotis ir dienos metu, o naktį laukia tikras iššūkis. Nepastebėjus gatvėje žiojėjančio kraterio lengva apgadinti automobilio važiuoklę, prakirsti padangą. Šią situaciją pabandė taisyti ir patys kauniečiai, praėjusią naktį miesto gatvių duobes paženklinę atšvaitais.

Tokia mintis kilo pilietinei organizacijai „Baltai Juoda“, kuri savo socialinę akciją pavadino „Pasodink pienę“.

„Jeigu pamatome nuimtą šulinio dangtį, privalome pažymėti tą vietą, pridėti šakų, kad žmonės neįkristų. Analogiška situacija – su duobėmis“, – aiškino organizacijos vadovas Paulius Klikūnas, pabrėžęs, kad taip stengtasi apsaugoti gyventojų turtą ir sveikatą.

Akcijos organizatoriai pažymėjo ne kiekvieną duobę, o tik tas milžiniškas ertmes, kurias pakrikštijo duobėmis "žudikėmis“. 150 pienių išdygo keliose miesto seniūnijose: Šilainiuose, Vilijampolėje, Dainavoje.

Atšvaitus sumeistravo patys organizatoriai – jos pagamintos iš gumos, neturi jokių metalinių detalių, kurios galėtų pakenti automobiliui. Be to, dėl silikoninio pagrindo, pradėjus lyti ir patvinus duobei, gali plūduriuoti vandens paviršiuje.

„Tikimės, kad pražydus tikrosioms pienėms gatvėse duobių nebeliks“, – vylėsi organizatorius.


Šiame straipsnyje: Kauno gatvėsduobėsatšvaitai

NAUJAUSI KOMENTARAI

algis

algis portretas
..M.Riomerio 41 turbūt būtų visas laukas....;((((

x

x portretas
Labai geras dalykas, raudondvario pl nakti vaziavau ir labai sauniai sviecia tie atsvaitai, is toli atkreipi demesi :)

nuomone

nuomone portretas
kai pamatau Kauno gatves prisimenu mero veida,labai kazkuo panasus
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių