Kauniečiai su kamera klaidžioja po pastatus vaiduoklius

Į interneto svetainę „Youtube“ kauniečiai įdėjo savo nufilmuotus įspūdžius iš pasivaikščiojimo po apleistus gigantiškus Kauno pastatus.

14 aukštų, 500 vietų viešbutis „Britanika“ pradėtas statyti 1986 m. Kęstučio gatvėje. Dar vienas 11 aukštų viešbutis „Respublika“ pradėjo kilti 1988-aisiais Karaliaus Mindaugo prospekte.

Pasikeitus santvarkai ir nutrūkus statybų finansavimui abu pastatai liko nebaigti. Vaiduokliais virtę gelžbetoniniai milžinai metų metus bjauroja Kauno centro panoramą.

2005–2006 m. dar kalbėta apie šių pastatų pritaikymą nemažinant jų apimčių, viešai skelbta apie milijonines investicijas, kurios žadėjo neatpažįstamai pakeisti Kauno centrą. Tačiau keičiantis savininkams jokie darbai taip ir nepradėti.

Portalas kaunodiena.lt yra rašęs, kad abu nebaigti Kauno viešbučiai „Respublika“ ir „Britanika“ šiuo metu yra architekto Gintauto Natkevičiaus ir jo komandos akiratyje. Pasak jo, planai atgaivinti apleistus pastatus ir jų teritorijas šį kartą yra realūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MM

MM  portretas
Ot bjaurus ruskiai okupantai, pradejo ir nebaige darbu finansuoti. Gal dabar konservatoriai su Kupcinsku priesaky susitelke daves pastatus iki reikiamo stovio. Pradekit ko greiciau,sekmes !

Karlas

Karlas portretas
Tokie filmukai kai rodoma kaip metomi buteliai ant vaziuojancios masinos( 5:53 min.) - tikrai nedaro garbes... Apgailetina...

to MM

to MM portretas
kiek tau metų? 10? Tie viešbučiai yra valdomi visokių fiktyvių užsienio uabų, ir ten dar kokius 20 metų tikrai nieko nevyks, nebent pagaliau būtų nacionalizuoti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių