Kaune policininko sukeltoje avarijoje žuvo mokytoja (papildyta)

Kaune, Aleksoto mikrorajone įvykusioje automobilio avarijoje mirtinai sužalota pėsčiųjų perėjoje gatvę kirtusi garbaus amžiaus moteris. Eismo nelaimę sukėlė kaunietis policijos kriminalistas.

Pirminiais duomenimis, eismo nelaimė įvyko penktadienį, apie 14.30 val., ties Europos prospekto 67 numeriu pažymėtu namu, netoli vadinamojo Fredos miestelio kvartalo. Įvykio vietoje dirbę policijos pareigūnai nuo komentarų buvo linkę susilaikyti. Paaiškėjo, kad eismo nelaimės auka tapo Kauno jėzuitų gimnazijos mokytoja ekspertė.

Paklausti, ar galimas avarijos kaltininkas buvo blaivus, pareigūnai sako, kad tai bus nustatyta įprastine tvarka, ištyrus jo kraują. Beje, ne tik policijos pareigūnų, bet ir kitų įvykio vietoje stoviniavusių žmonių dėmesį patraukė vasarinės automobilio padangos, kurias į žiemines derėjo pakeisti dar iki lapkričio 10 dienos. Ne mažiau į akis krito ir gerokai patamsinti priekiniai šoniniai automobilio stiklai.

Neoficialiai teigiama, kad iškart po įvykio iš pažiūros galimai neblaivus lengvojo automobilio vairuotojas iššoko laukan ir pasileido bėgti, tačiau netrukus buvo sulaikytas.

"Kauno dienos" šaltinių teigimu, avariją sukėlęs "Volvo S60" markės automobilis priklauso Egidijui Merkeliui, dirbančiam Centro policijos komisariato Budėtojų dalyje kriminalistu. Teigiama, kad šiuo metu pareigūnas atostogavo. Kartu su juo važiavo ir du aplinkoje (veikiausiai dėl girtumo) sunkiai besiorientavę keleiviai - pareigūno draugai.

Jo mirtinai partrenkta pėsčioji - 71 metų amžiaus kaunietė Genovaitė Kuckailienė, gyvenusi Partizanų gatvėje. Moteris iki šiol dirbo Kauno jėzuitų gimnazijoje lietuvių kalbos ir istorijos mokytoja. Tądien ji viešėjo pas giminaitę, o pradėjus temti ketino vykti į namus. Deja, kelionę nutraukė tragiškai pasibaigusi avarija.

Į nelaimės vietą vos per minutę atvykę čia pat įsikūrusios Greitosios medicinos pagalbos stoties Aleksoto pastotės medikai padėti moteriai jau niekuo nebegalėjo. Patyrusi itin smarkius sužalojimus, pėsčioji mirė vietoje.

Apie smarkų smūgį bylojo išdaužtas priekinis lengvojo automobilio stiklas, aplamdytas variklio gaubtas. Be to, moters palaikai gulėjo nusviesti į priekį keliasdešimt metrų nuo pėsčiųjų perėjos, ties kuria ją kliudė automobilis. Panašu, kad dideliu greičiu skriejęs vairuotojas pavėluotai sureagavo į kelyje pastebėtą pėsčiąją ir stabdyti ėmė pernelyg vėlai bei sustojo jau pralėkęs perėją.

Pirminiais duomenimis, policininko vairuotas automobilis greitai lėkė nuo M.K.Čiurlionio tilto į kalną, kirto šviesoforo reguliuojamą sankryžą ir už kelių šimtų metrų esančioje pėsčiųjų perėjoje kliudė per gatvę ėjusią garbaus amžiaus moterį. Nepatvirtintais duomenimis, apgailestaudamas dėl įvykusios nelaimės, pareigūnas pats pripažino viršijęs leistiną greitį.

Iki šiol E.Merkelis Centro policijos komisariate pasižymėjo, kaip geras darbuotojas, mokėjęs meistriškai išaiškinti vagystes ir kitus nusikaltimus. Jo vadovai apie pavaldinio darbą atsiliepę tik gerai, priekaištų jam dėl elgesio ar darbo trūkumų anksčiau niekada neturėjo.

"Galiu pasakyti, kad ne sykį yra buvę, kai vagystes patyrę žmonės policijoje prašydavo, jog nusikaltimą imtųsi tirti būtent pareigūnas Merkelis. Tai išties reta. Matyt, jis jau buvo užsirekomendavęs, kaip geras šios srities specialistas, o žmonės iš lūpų į lūpas vieni kitiems tai perduodavo. Paskutinius metus laiko jis dirbo Budėtojų dalyje, vykdavo į iškvietimus", - pasakojo Centro PK viršininko pavaduotojas Danas Česnauskas.

Jis buvo nuvykęs į eismo nelaimės vietą. Ten pareigūnas teigė plika akimi nepastebėjęs, kad E.Merkelis būtų buvęs neblaivus, tačiau viskas paaiškės gavus tikslius jo kraujo tyrimo rezultatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių