Beveik 200 savivaldybės darbuotojų už gerą darbą gaus didesnę algą

Po mėnesį trukusio Kauno miesto savivaldybės administracijos tarnautojų vertinimo paaiškėjo, kad jie dirba nepriekaištingai. Nė vienas tarnautojas nesulaukė drausminių nuobaudų, o beveik 200 darbuotojų galės džiaugtis padidėjusia alga.

Savivaldybės skyrių vadovai savo tiesioginių pavaldinių nuopelnus įvertina kasmet. Tie, kurie būna įvertinti „labai gerai“ arba „nepatenkinamai“, stoja prieš komisiją, kuriai vadovauja savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis.

Kauno miesto savivaldybės Viešosios vadybos ir personalo skyriaus vyriausioji specialistė Vaineta Munderzbakienė teigė, kad prieš specialią kvalifikacijos vertinimo komisiją vasario mėnesį teko stoti 245 valstybės tarnautojams.

„Neigiamo įvertinimo šiemet nebuvo nė vieno“, – portalui 1kaunodiena.lt patvirtino V. Munderzbakienė.

„Gerai“ įvertinti 20 tarnautojų. Toks įvertinimas jokios įtakos jų darbui neturi – lieka tos pačios pareigos ir pareigybės kategorija, nuo kurios priklauso alga.

Per 200 darbuotojų sulaukė aukščiausio įvertinimo „labai gerai“. Beveik visiems taip įvertintiems tarnautojams pakelta kategorija ar kvalifikacinė klasė, o tai lems didesnį atlyginimą.

„Komisijos nariai pritarė, jog kategorija būtų padidinta 73 darbuotojams, 99 tarnautojams pasiūlyta pakelti kvalifikacinę klasę“, – pasakojo V. Munderzbakienė.

Dėl padidėjusios kategorijos valdininkams alga išauga keliais šimtais litų. Gavusiems pirmą kvalifikacinę klasę alga didėja 30 proc., antrą klasę – 20 proc., trečią – 10 proc.

Pernai kasmetinį tarnautojų vertinimą turėjo praeiti 180 darbuotojų, pusei jų dėl gauto įvertinimo „labai gerai“ padidėjo atlyginimai.

Šiuo metu Kauno miesto savivaldybėje yra 786 darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nepriekaištingi

nepriekaištingi portretas
homoseksualasai..

Absurdas

Absurdas portretas
Uz gera darba?? Kai biudzetas anot valdzios sypia is biednumo. Kad is miesto nieko neliko, jie save dar apdovanoja.?

vietinis

 vietinis portretas
O ar galima pamatyti viešai jų darbo rezultatus, kad jie yra algos padidinimo? Ar čia vėl emocijos verda ir taip didinamas miesto finansų trukūmas.
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių