Kelininkai įspėja - keliai slidūs

Kelininkai praneša, kad toliau sninga ir snyguriuoja pietiniuose ir rytiniuose šalies rajonuose. Dėl pastovaus snigimo Alytaus, Vilniaus ir Utenos apskrityse pagrindiniai keliai provėžuoti.

Šie keliai yra pakankamai slidūs. Be to pažeme pusto visoje šalyje. Rytiniuose ir pietiniuose rajonuose yra pakankamai pasnigta, todėl atvirose vietose jau yra susidariusių sniego liežuvių. Eismo sąlygos jau gana sudėtingos, skelbia Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Kituose šalies rajonuose, magistralinių ir krašto kelių dangos drėgnos, o vakariniuose jau apysausės. Rajoniniai keliai pasidengę privažinėtu ir suledėjusiu sniegu. Yra ir sniego liežuvių. Vis daugiau randasi apsunkinto pravažiavimo kelių. Dabar yra valomi krašto ir rajoniniuose keliuose susidarę sniego liežuviai.

Naktį numatomi gausūs krituliai pietiniuose ir rytiniuose rajonuose, be to pažeme pustys.

Vairuotojams kelininkai rekomenduoja būti itin atidiems tamsiu paros laiku, nes eismo sąlygos šiąnakt bus itin sudėtingos. Patariama vengti kelionių krašto ir rajoniniais keliais.

Kelyje 131 Alytus-Simnas-Kalvarija, 51,73 km (apie 6 km iki Kalvarijos), apribota tilto per Kirsną pravažiuojančio transporto bendroji masė iki 30 tonų. Tranzitiniam sunkiasvoriam transportui rekomenduojama apylanka į Kalvariją keliais A16 ir A5 per Marijampolę (apribojimas numatomas iki 2009 m. gruodžio pabaigos).

Dėl potvynio apsemti Šilutės rajone 4-rių rajoninių kelių ruožai. Rusnė-Galzdonai-Plaškiai nuo 4,3 iki 4,45 km , Povilai-Minija nuo 3,36 iki 3,46 km , Sausgalviai-Žalgiriai nuo 1,2 iki 1,3 km ir Žemaitkiemis-Vabalai nuo 5,65 iki 5,95 km ir nuo 6,4 iki 6,8 km-viso 1,05 km ilgio kelių ruožai ir Pagėgių savivaldybėje Vilkiškiai-Bitėnai-Panemunė nuo 14,48 iki 17,6 km -viso 3,12 km ilgio kelio ruožas.

Bendras šių apsemtų ruožų ilgis apie 4,17 km. Vandens gylis vietomis yra iki 40 cm. Eismas draudžiamas.

Dėl apsemtų ir neišvažiuojamų kelių ruožų vairuotojai turėtų kreiptis į Šilutės ir Tauragės kelių tarnybas.


Šiame straipsnyje: keliaieismasorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių