Kaip vairuotojai vaduojasi nuo įkaitusio automobilio?

Vasarą džiaugiamės gražiu oru, tačiau nenudžiungame, kai atidarę automobilio dureles pajaučiame ten tvyrančią šilumą. Kaip vaduojatės nuo įkaitusio automobilio? Atidarote langus, naudojatės klimato kontrolės funkcija, o galbūt dangstote savo transporto priemonę specialiomis medžiagomis?

Dauguma vairuotojų stengiasi apsaugoti savo automobilį nuo saulės, rodo transporto skelbimų portalo portalo apklausos rezultatai. Apie 70 proc. vairuotojų palieka automobilius pavėsyje, dar 6 proc. uždengia automobilio panelę, kad ši nekaistų. Nuo įkaitimo automobilių nesaugo maždaug kas penktas vairuotojas, o likusieji su tokiomis problemomis sakosi nesusiduriantys, nes automobilius laiko garažuose arba aikštelėse po stogu.

Dauguma (67 proc.) portalo respondentų pripažįsta, ka specialiai vietos pavėsyje automobiliams neieško, tik jei pasitaiko, ten ir palieka. Vis dėlto maždaug 3 iš dešimties vairuotojų, kai reikia pastatyti automobilį, ieško vietos, kur saulė tiesiogiai nešviestų.

Jei atėję randa automobilį įkaitusį, trečdalis vairuotojų bando jį išvėdinti, atsidarę visus langus ir pravažiavę kokį nors atstumą. Apie 26 proc. vairuotojų palaiko atidarytas dureles, dar 24 proc. nustato kondicionierių, kad greičiau atšaldytų orą. Likusieji beveik penktadalis vaduojasi nuo karščio, palikę atidarytą langą ar stoglangį.

Kaip Jūs kovojate su kaitra automobilyje?


Šiame straipsnyje: vasarakarštisvairavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių