Žmonių gerumo triumfas: jaunos šeimos buitį pagerino per neįtikėtinai trumpą laiką

Prieš kelias savaites portale pasidalijus žinia apie sunkiai besiverčiančią jauną Sandros ir Egidijaus šeimą, gyvenančią Telšių rajone, Pavandenio seniūnijos teritorijoje, žmonės neliko abejingi. Per išties trumpą laiką suaukotomis lėšomis bei ištiesta pagalbos ranka geradariai ženkliai prisidėjo prie telšiškių buities pagerinimo. Didžiąsias metų šventes šeima pasitiko džiugiomis nuotaikomis ir šviesesniu žvilgsniu į ateitį.

Gruodžio 31-osios rytą susisiekus su Sandra, moteris tryško pozityviomis emocijomis. Pasak jos, daugybė Lietuvos žmonių atsiliepė į jaunos šeimos, auginančios kelių mėnesių dukrytę, pagalbos prašymą ir prisidėjo prie jų svajonės – padėti jaukiai įsikurti sename namelyje, kurį pora neseniai  nusipirko.

„Žmonės iš Klaipėdos mums padovanojo virtuvės baldų komplektą su buitine technika, vienos Telšių įmonės direktorius prisidėjo įteikdamas reikmenis naujai elektros instaliacijai įvesti. Žmonės iš Naujosios Akmenės padovanojo  mums beveik naują komodą, o skandinaviškų baldų įmonė – baldų komplektą. Iš Gargždų sulaukėme plastikinių langų. Žmonės padovanojo hidroforą, taip pat atsiuntė daugybę siuntinių su įvairiausiais daiktais, rūbeliais bei žaislais dukrytei“, – vardijo telšiškė.

Trūksta žodžių visam džiaugsmui išreikšti!

Už suaukotus pinigus, kurie kurį laiką buvo renkami į paramos fondo „Ištiesk gerumo ranką nuskriaustiesiems“ sąskaitą, o vėliau ir į asmeninę Sandros sąskaitą, šeimai jau pavyko atlikti nemažą dalį sumanytų darbų seno jų namelio viduje.

Ant išlyginto vienos sienos paviršiaus netrukus nuguls naujų tapetų sluoksnis, plytelėmis jau išklotas nemažas plotas grindų, netrukus bus tvirtinamas ir dovanotas virtuvės baldų komplektas.

Asmeninio archyvo nuotr.

„Už daugelį įsigytų statybinių medžiagų sumokėta iš į paramos fondo sąskaitą suaukotų lėšų. Taip pat finansuotos išlaidos už degalus, kai vykome pasiimti žmonių bei įmonių dovanotų baldų. Vėliau ir į mano asmeninę sąskaitą buvo suaukota apie 1600 eurų. Už juos jau įsigijome naudotą šaldytuvą, grindines plyteles abiem kambariams, tapetus, dalį kanalizacijos įvedimui reikalingos įrangos, išsinuomojome įrenginį, kad išbetonuotumėme pamatą grindims“, – pasakojo pašnekovė pridurdama, kad ir šventinis jų šeimos stalas buvo kur kas gausesnis nei anksčiau.

O ką jau kalbėti apie iš geradarių sulauktus gausybę siuntinių, kuriuose šeima rado daugybę rūbelių, knygučių, žaislų mažajai savo dukrelei. Pirmosiomis sausio dienomis telšiškių šeimą, sakė moteris, pasieks dar vienas siuntinys iš Vokietijos – jame speciali vaikiška automobilinė kėdutė, patalų komplektas, sauskelnės ir kiti būtinieji daiktai mažylei.

Asmeninio archyvo nuotr.

Sandra prasitarė, jog šeimai vis dar trūksta lėšų – maždaug 500 eurų kainuojančiai specialiai statinei, skirtai kanalizacijos sistemai funkcionuoti, nes be šios būtinybės namuose esą nėra galimybės maudytis. Todėl tenka prašyti šios paslaugos draugų, nutolusių nuo Sandros ir Egidijos  gyvenamosios vietos ne vieną kilometrą.

„Visiems noriu tarti didelį ačiū! Mūsų buitis sparčiai pagerėjo per neįtikėtinai trumpą laiką! Trūksta žodžių visam džiaugsmui išreikšti!“ – džiaugsmu tryško pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

linai

linai portretas
o būtent prašys ir toliau,nes jei vieną kartą gavo tai ir toliau norės gauti,tegu vyrukas mažiau plempia alų ir nerūko kaip garvežys,tada ir išmaldos nereiks prašyt.

Paprastas žmogus

Paprastas žmogus portretas
Nekiškit čia Lauros nei jos vaikų,juk seniai viskas baigta ir jie neturi nieko bendro,taip pat Patacko juk ne jis padeda,tik tarpininkas.Ar galvojat kad šeima ta būtų prašiusi viešai,jei būtų žinoję,kad taip smergs.Aišku,tos pagalbos būtų sulaukę iš visų jei būtų normalūs.Kam tikrai reikėjo ir prašė,ničnieko negavo,pyktį lieja komentaruose.Nerašykit Lauros vaikų komentaruose,nes kaltins ją kaip visuomet.Nebedėkit viešai tų straipsnių,nes jau pykina nuo visko,nebent kokioje grupėje kad galėtų matyti tik asmenys su kuriais bendraujat.Ačiū

zose

zose portretas
is kur tiek pykcio ,bjaurumo pas zmones,kokie komentarai,baisu. kai kurie raso,as sunkiai gyvenau,bet neprasiau,jai tu neprasei tai kitas negali irgi paprasyt nes tu neprasei. bukim gailestingi,kaip smagu pradziuginti kito zmogaus sirdi. kai kurie tu daiktu turi prisikaupe ir neturi kur det,atiduokit kitam zmogui kuria tikrai to reikia. nekaupkit,viskas sioj zemej laikina.pasistekim maziau buti pikti.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių