Žmonės vis nepakantesni gamtos ir aplinkos niokotojams

  • Teksto dydis:

Per pirmąjį šių metų pusmetį aplinkosaugininkai gavo daugiau kaip 8 tūkst. gyventojų pranešimų apie gamtai ir aplinkai daromą žalą – beveik tūkstančiu daugiau negu pernai per tą patį laiką. Gausėjantys pranešimai rodo, kad visuomenė vis nepakantesnė pažeidėjams.

Pasak Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo ir aplinkosauginių ekstremalių situacijų valdymo skyriaus, vadinamojo Pranešimų priėmimo centro (PPC), vedėjo Gedimino Markausko, aktyviausi, kaip ir anksčiau, buvo didžiųjų miestų gyventojai. Vilniečiai per pirmąjį š. m. pusmetį į PPC kreipėsi 2,2 tūkst. kartų, kauniečiai – 1,5 tūkst., Klaipėdos – per 1 tūkst.

Daugiau kaip pusę skambučių (4 721) sudarė pranešimai apie sužeistus ar atklydusius į gyvenamąsias vietoves laukinius gyvūnus. Antroje vietoje – apie žvejybos taisyklių pažeidimus (683). Nemažai pranešimų gauta ir apie neteisėtą  atliekų deginimą – 665.

Į žmonių skambučius budintys PPC darbuotojai reaguoja nedelsdami. Jie gautus pranešimus iš karto perduoda vietos aplinkosaugininkams. Šie vyksta patikrinti informacijos ir po darbo valandų, poilsio ar švenčių dienomis.

Aplinkos ministerija kviečia žmones iš karto, vos pastebėjus, pranešti apie skriaudžiamą gamtą, aplinkos teršimo ar niokojimo atvejus bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai PPC tel. (8 5) 273 2995.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vertetu vilksuniu turetojams

vertetu vilksuniu turetojams portretas
negasdinti poilsiautoju proe ezeru- ir uzdeti jiems antsnukius-o ne postrigauti- Mano sunelis nekanda.,GERUTIS NEKANDA MANO AUGINTINIS.....kuo maziau proto-tuo suni didesni isitaiso ir vaiksto po miskus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių