Žiniasklaida: už papildomą darbą karantino metu ministerijose mokami priedai

  • Teksto dydis:

Priedai už papildomą darbą karantino metu pasiekė ne vienos ministerijos valstybės tarnautojus ir kitus darbuotojus.

Portalas 15min.lt rašo, kad priemokos numatytos 60 iš 175 Ekonomikos ir inovacijų ministerijos darbuotojų. Daugumai skirtos 10 arba 20 proc. pareiginės algos priemokos. Priedai  sudaro 4,3 proc. nuo viso apskaičiuoto darbo užmokesčio.

Vyriausybės kanceliarijos Ryšių su visuomene skyrius nurodė, kad kovo ir balandžio mėnesiais 25 proc. priemoka už padidėjusį krūvį, darbą savaitgaliais ir šventinėmis dienomis karantino laikotarpiu skirta 15 kanceliarijos darbuotojų. Visuomenės informavimo grupės vadovui Giedriui Surpliui priemoka nėra skirta.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos darbuotojai  karantino laikotarpiu dirba nuotoliniu būdu, tačiau veikia operacijų centras, kurio darbuotojams (teisės, logistikos, visuomenės informavimo specialistams, viceministrams, kancleriui) mokama už viršvalandžius. Iki šios dienos darbuotojams už viršvalandžius išmokėta 4 tūkst. eurų.

Anksčiau pranešta apie priedus sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos politinio pasitikėjimo komandai – viceministrų ir kanclerio mėnesio atlyginimas vidutiniškai šiais metais pakilo 1 089 eurais. Darbo krūvis labai padidėjo išskirtinai tik politinio pasitikėjimo pareigūnams. Pavyzdžiui, ministerijos specialistams atlyginimas per mėnesį pakilo 200 eurų, atašė atlyginimo kilimas dar mažesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vi

Vi portretas
Kokia geda lietuvai!! Gal net Rumunija taip nesiegia siuo metu. Kai visiems taip sunku, ekonomika zlunga. Totaritarine korumpuota valdzia. Blemba, koks moralinis veidas, net nebando slepti. Gyvenu uzsienyje, daug kas vis dar nezino kur ta lietuva. Kas klausia kokia lietuva, apibudinu kad grazi gamta, svaru or labai korumpuota valdzia ir grubus zmones..

laisva

laisva portretas
lietuva. !!!!!!!!!!!!!!! valio..., degradai......

Ne tikrai bukumas )))

Ne tikrai bukumas ))) portretas
Geda kam ? Klaipėdos universitetinė yra Klaipėdos savivaldybės pavaldume !!!!!! Ponas konkursą " pas simonavičiūtę " laimėjo !!! SAM darė patikrinimą dėl skundų , tai tie, labai dirbantys, rėkė - trukdo darbui :))) Miesto tarybai raštus rašė " koks geras ponas " :))) Savo pasipiktinimą ateikite prie mero durų reikšti , ministras net "pono " nušalinti negali .
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių