Žiema jau ant nosies: lietuviai fiksavo pirmąsias šio sezono snaiges

  • Teksto dydis:

„Sveikiname laukusius, užjaučiame tuos, kuriems šis baltas gėris nepatinka“, – tokiu sakiniu trečiadienį pasisveikino mokslo svetainės feisbuke „Orai ir klimatas Lietuvoje“ kūrėjai.

Jie susekė, kad pirmosios snaigės šį rytą pasirodė bent keliose vietose Alytaus, Rokiškio, Zarasų ir Kauno rajonuose.

Šie entuziastai įspėjo, kad artimiausiomis dienomis į Lietuvą plūs šaltos oro masės. „Taigi tokių vaizdelių bus daugiau“, – nekantravo svetainės kūrėjai ir ragino skaitytojus pasidalyti užfiksuotomis pirmųjų žiemos pranašų nuotraukomis.

Komentaruose internautai rašė, kad snigo ir Druskininkuose, ir Vilniuje, Garliavoje, Jonavoje, Kėdainiuose, Biržų, Kelmės rajonuose ir kt. Portalas kauno.diena.lt gali pridurti, kad kelios nedrąsios snaigės pasirodė ir Kaune, Šilainiuose, bei Pramonės pr.

Viena alytiškė pasidalijo, kad sniegas ją ir jos šeimą pasitiko anksti ryte. „7.30 Alytaus rajonas – snyguriavo, vaikai po kiemą lakstė, džiaugėsi, vos į mokyklą nepavėlavom“, – ryto įspūdžius aprašė moteris.

„Orai ir klimatas Lietuvoje“ nuotr.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad artimiausiomis dienomis įsivyraus žiemiški orai. Kaunui žadamas sniegas ir ketvirtadienį, ir penktadienį.

Tarnybos specialistai numato, kad lapkričio 17-os naktį kai kur susiformuos plikledis. Žemiausia temperatūra 1–6 laipsniai šalčio. Kai kur, daugiausia šiaurės rytiniuose rajonuose, truputį pasnigs. Vietomis plikledis. Aukščiausia temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Lapkričio 18 d. vietomis, daugiausia Pietryčių Lietuvoje, pasnigs, dieną vyraus nedidelis sniegas. Vietomis plikledis. Temperatūra naktį 0–5 laipsniai šalčio, dieną nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Lapkričio 19 ir 20 d. vietomis pasnigs. Kai kur plikledis. Temperatūra naktį 3–8 laipsniai šalčio, dieną nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Snigs ir lapkričio 21-ąją. Temperatūra naktį 3–8 laipsniai šalčio, dieną nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Ne veltui pastarąsias kelias dienas kelininkai vieni per kitus vis skelbė pranešimus, kad žiemai jie pasiruošę. O ar jūs pasiruošę? Žiema ir jos džiaugsmai bei išdaigos – jau čia pat!


Šiame straipsnyje: oraišalčiaisniegasžiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip visada

Kaip visada portretas
Prisnigo,tačiau šaligatviai nepabarstyti, matyt druskos iš Baltarusijos dar neatvežė.Pas mus kaip visada: žiema ateina netikėtai

Antanas

Antanas portretas
O man tai jau trečias kartas šį rudenį. Kartą vakare (Ateities /Geležinio vilko g.) buvo žemė balta, bet ne ilgai. Po keleto dienų - ten pat ore dieną paskraidė keletą minučių. Vakar - Molėtų plente irgi bandė, bet net asfalto nesudrėkino.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių