Žadama atkurti per sunkmetį sumažintas karių algas

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerija (KAM), atsižvelgdama į Konstitucinio Teismo sprendimą nuo šių metų spalio 1 dienos atkurti per sunkmetį sumažintas valstybės tarnautojų ir teisėjų algas, ketina atkurti ir iki 2009 metų gegužės 1 dienos galiojusius karių tarnybinių atlyginimų koeficientus.

Krašto apsaugos ministro Juozo Oleko teigimu, tokiu sprendimu siekiama užtikrinti lygiateisiškumo ir teisingumo principų laikymąsi karių atžvilgiu, pranešė ministerija.

Nuo 2009 metų pradėjus valstybės mastu įgyvendinti taupymo priemones, karių tarnybinių atlyginimų koeficientai buvo mažinami du kartus.

Siekdama laipsniškai didinti profesinės karo tarnybos eilinių karių atlyginimus, KAM taip pat siūlo didinti jaunesniojo eilinio ar jaunesniojo jūreivio laipsnį turinčių karių tarnybinį atlyginimą.

Jei šiam siūlymui pritartų Vyriausybė, esant dabartiniam baziniam atlyginimo dydžiui, pirmaisiais ir antraisiais tarnybos metais eilinio kario tarnybinis atlyginimas neatskaičius mokesčių, sudarytų 1665 litus.

Palyginti su dabar jaunesniesiems eiliniams kariams mokamu atlyginimu, pirmaisiais tarnybos metais jaunesniojo eilinio kario atlyginimas padidėtų 90 litų, o antraisiais  – 45 litais.

Planuojama, kad karių tarnybinių atlyginimų dydžiams atkurti šiais metais papildomai prireiks apie 1,6 mln. litų, o jaunesniųjų eilinių ir jaunesniųjų jūreivių tarnybiniam atlyginimui padidinti – papildomai apie 100 tūkst. litų ministerijos lėšų.

Pasak ministro, papildomas lėšas planuojama gauti perskirsčius krašto apsaugos sistemos valstybės biudžeto asignavimus, kuriuos pavyko sutaupyti lėšas skiriant tik prioritetinėms sritims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių