A. Zabarauskas svarsto dalyvauti naujuose LRT vadovo rinkimuose: sprendimą priimsiu kitą savaitę

  • Teksto dydis:

Antradienį LRT tarybai neišrinkus naujojo generalinio direktoriaus, vienas iš kandidatų užimti šias pareigas, komunikacijos agentūros „Adverum“ vykdomasis direktorius Aistis Zabarauskas tvirtina svarstantis galimybę dalyvauti pakartotiniuose rinkimuose. Galutinį sprendimą specialistas žada priimti kitą savaitę.

„Sprendimą priimsiu kitą savaitę“, – Eltai nurodė A. Zabarauskas.

Ketvirtadienį apie savo ketinimus siekti dar vienos kadencijos LRT generalinės direktorės poste paskelbė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

„Ketinu dalyvauti naujame LRT vadovo konkurse. Esu tikra, kad mano programa buvo profesionaliai parengta ir išsami, jos pristatymas solidus, esu pasirengusi ir netgi norėčiau apie LRT ateitį diskutuoti ir viešai“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

ELTA primena, kad antradienį įvyko LRT generalinio direktoriaus rinkimai, tačiau nė vienas iš šešių kandidatų nesurinko pakankamo palaikymo, todėl birželį bus organizuojamas naujas konkursas.

„Būtent šiandien vyko diskusijos ir kandidatų programų pristatymas. Po diskusijų ir susitikimų su kandidatais taryba posėdžiavo. Buvo apsikeista nuomonėmis. Ir šiandieną yra situacija, kai nei vienas iš kandidatų negavo reikiamo garsų skaičiaus“, – antradienį po LRT tarybos posėdžio teigė jos pirmininkas Eugenijus Valatka.

Pasak E. Valatkos, nei vienas iš kandidatų pirmame ture nesurinko daugiau nei 7 balsų. Antrajame ture kandidatai surinko po vienodą balsų skaičių. Portalo lrytas.lt žiniomis, šie kandidatai, tai – dabartinė LRT generalinė direktorė M. Garbačiauskaitė-Budrienė ir Aistis Zabarauskas.

LRT generalinį direktorių konkurso būdu skiria 12 narių LRT taryba. Po keturis tarybos narius skiria prezidentas ir Seimas, po vieną narį deleguoja Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija.

Dabartinė LRT vadovė M.Garbačiauskaitė-Budrienė penkerių metų kadenciją pradėjo 2018-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Prie ko čia vyskupų konferencija , PAGAL LIETUVOS KONSTITUCIJĄ BAŽNYČIA ATSKIRTA NUO VALSTYBĖS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių